Als je deze strook ziet is het best mogelijk dat onze website niet optimaal functioneert of zelfs niet werkt bij bepaalde onderdelen. Je gebruikt best een recente versie van Chrome, Firefox, Safari of Edge.

Contact | Secretariaat
Martine Pollier
Zandstraat 324, 8200 Brugge
T +32 50 322 420
info@archipelvzw.be

Arthur Degeyter

Arthur Degeyter (°Brugge, 16 november 1919 – †26 juli 2004) was een Belgisch architect.

Degeyter studeerde aan het Koninklijk Atheneum in Brugge en aan de kunstacademie van Brugge. In 1937 begon hij zijn opleiding aan het Sint-Lucasinstituut in Gent. Hij kwam er in contact met adepten van de neogotiek evenzeer als met voorstanders van het modernisme. Hij volgde nadien een cursus stedenbouw aan het Architectuurinstituut Ter Kameren in Brussel. In 1941 studeerde hij af als architect. Hij liep stage bij de architecten Jozef en Luc Vierin.

In 1947 vestigde hij zich als zelfstandig architect, eerst in Mariakerke, vervolgens in Lichtervelde. Hij bouwde toen klassieke woningen in Vlaamse stijl, naar het voorbeeld van zijn leermeester Vierin. Zijn eerste resoluut modernistische woning was die langs de Zeeweg in Sint-Andries voor glaskunstenaar Michel Martens.

Arthur Degeyter werd verwonderlijk weinig met prijzen bedacht. De enige maal dat hij met de Van de Venprijs werd geëerd was in 1964 voor een dokterswoning in Moeskroen en voor het Kunstmatig Inseminatiecentrum in Loppem.