Als je deze strook ziet is het best mogelijk dat onze website niet optimaal functioneert of zelfs niet werkt bij bepaalde onderdelen. Je gebruikt best een recente versie van Chrome, Firefox, Safari of Edge.

Contact | Secretariaat
Martine Pollier
Zandstraat 324, 8200 Brugge
T +32 50 322 420
info@archipelvzw.be

JDS architects

Julien De Smedt (° 3 december 1975) is de oprichter van JDS Architects, gevestigd in Brussel, Kopenhagen, Belo Horizonte en Shanghai.

Voor de oprichting van JDS Architects werkte Julien bij OMA, hij is medeoprichter met Bjarke Ingels van het architectenbureau PLOT in Kopenhagen. Julien won de Henning Larsen Prize in 2003 en een Eckersberg medaille in 2005. In 2004 werd de Stavanger Concert Hall benoemd World’s Beste Concert Hall op de Biënnale van Venetië, en het Maritiem Youth House won de AR + D award in Londen en werd genomineerd voor de Mies van der Rohe award. In 2009 ontving Julien De Smedt ontving de Maaskant prijs voor Architectuur. Ondanks het succes en de aandacht, werd PLOT ontbonden in januari 2006 en werd JDS opgericht, terwijl zijn vroegere partner BIG (Bjarke Ingels Group) oprichte.