Als je deze strook ziet is het best mogelijk dat onze website niet optimaal functioneert of zelfs niet werkt bij bepaalde onderdelen. Je gebruikt best een recente versie van Chrome, Firefox, Safari of Edge.

Contact | Secretariaat
Martine Pollier
Zandstraat 324, 8200 Brugge
T +32 50 322 420
info@archipelvzw.be

Gijs Van Vaerenbergh

Gijs Van Vaerenbergh is de naam van de samenwerking opgericht in 2007 van twee architecten/kunstenaars: Pieterjan Gijs (°Leuven, 1983) en Arnout Van Vaerenbergh (°Leuven, 1983).

Het bijzondere is dat ze niet enkel architectonische opdrachten uitvoeren, maar ook kunstwerken vervaardigen die een beroep doen op architectuur, maar het niet zijn. De bedoeling is daarbij om de toeschouwer een vervreemdende beleving te laten ondergaan. Tot deze kunstwerken behoren: The Upside Dome, een tijdelijke, hangende koepelconstructie in de Sint-Michielskerk te Leuven + Reading between the lines te Borgloon, dat refereert aan een dorpskerkje.

Daarnaast heeft het collectief een aantal tijdelijke kunstwerken getoond, waarbij nogal eens gebruik wordt gemaakt van hoogwerkers, torenkranen en dergelijke: Framework, een installatie aan de Leuvense Vaartkom & Bridge, een tijdelijke voetgangersbrug over het kanaal in Brussel, naar aanleiding van Festival Kanal Playground