Als je deze strook ziet is het best mogelijk dat onze website niet optimaal functioneert of zelfs niet werkt bij bepaalde onderdelen. Je gebruikt best een recente versie van Chrome, Firefox, Safari of Edge.

Contact | Secretariaat
Martine Pollier
Zandstraat 324, 8200 Brugge
T +32 50 322 420
info@archipelvzw.be

Bow-Wow

Atelier Bow-Wow werd in 1992 opgericht door Yoshiharu Tsukamoto en Momoyo Kaijima.

Yoshiharu Tsukamoto (°Kanagawa, Japan, 1965) is afgestudeerd in 1987 aan de Tokyo Institute of Technology, was een gast Student in 1988 in de L’ecole d’architecture, Paris, Bellville (UP8) Hij studeerde af in 1994 van Post-graduate school Tokyo Institute of Technology.

Momoyo Kaijima (°Tokio, 1969) studeerde in 1994 aan de Japan Women’s University. In 1997 was ze een gaststudent van ETH en gestudeerd in 1999 af aan de post-graduate school Tokyo Institute of Technology.

Zij bestuderen de complexe, vaak meedogenloze logica van de stedelijke groei. Ze realiseren architecturale ontwerpen en studies over de stedelijke openbare ruimte en de plaats van kunstgrepen en toevalligheden daarin. Hun leidraad is behaviorology, de studie van de functionele relaties tussen gedrag en de variabelen die de omgeving bepalen. Atelier Bow-Wow positioneert zijn projecten binnen een ecosysteem van interacties die bijdragen tot het ruimtelijke geheel. Ze houden rekening met de gebruikers, de architectuur en de natuurelementen die erop inwerken. Zo ontstaat architectuur die uniek is voor een specifieke plek.