Als je deze strook ziet is het best mogelijk dat onze website niet optimaal functioneert of zelfs niet werkt bij bepaalde onderdelen. Je gebruikt best een recente versie van Chrome, Firefox, Safari of Edge.

Contact | Secretariaat
Martine Pollier
Zandstraat 324, 8200 Brugge
T +32 50 322 420
info@archipelvzw.be

Maxwell Fry & Jane Drew

Maxwell Fry & Jane Drew waren Engelse architecten.

Ze werkten in West-Afrika het ontwerpen van scholen en universiteiten, en met Fry en Pierre Jeanneret, op de behuizing in Chandigarh, de nieuwe hoofdstad van de Punjab. Ze ontwierpen gebouwen in Ghana, Nigeria, Iran en Sri Lanka. In Londen deden ze sociale woningen, gebouwen voor het Festival of Britain, en hielp het Institute of Contemporary Arts te vestigen.

Edwin Maxwell Fry (°Liscard, 2 augustus 1899 – 3 september 1987) was een Engels modernistische architect. Oorspronkelijk opgeleid in de neo-klassieke stijl van de architectuur, Fry groeide uit tot de nieuwe modernistische stijl bevorderen, en geoefend met eminente collega’s, waaronder Walter Gropius, Le Corbusier en Pierre Jeanneret.

Joyce Beverly Drew (°Thornton Heath, 24 maart 1911 – 27 juli 1996) was een Engels modernistische architect en stedenbouwkundige. Ze kwalificeerde aan de Architectural Association School in Londen, en voorafgaand aan de Tweede Wereldoorlog werd een van de belangrijkste exponenten van de Moderne Beweging in Londen.