Als je deze strook ziet is het best mogelijk dat onze website niet optimaal functioneert of zelfs niet werkt bij bepaalde onderdelen. Je gebruikt best een recente versie van Chrome, Firefox, Safari of Edge.

Contact | Secretariaat
Martine Pollier
Zandstraat 324, 8200 Brugge
T +32 50 322 420
info@archipelvzw.be

Grafton Architects

Grafton Architects is een Iers architectenbureau opgericht in 1977 door Yvonne Farrell en Shelley McNamara. In 2020 wonnen ze beiden de Pritzker Prize.

Yvonne Farrell (°Tullamore, 1951) en Shelley McNamara studeerden af aan de School of Architecture in University College Dublin in 1974, waar ze beiden ook doceren sedert 1976. Ze waren tevens stichtende leden van de Group ‘91 Architects die de international wedstrijd voor het regeneren van de wijk Temple Bar wonnen. Het werk van Grafton Architects omvat educatieve gebouwen van het Trinity College en University College in Dublin en de University van Limerick; het Solstice Arts Centre, Navan, Meath County; Government Department offices in Dublin; en talrijke Department of Education & Science schools.

In 2008 won Grafton Architects de ‘World Building of the Year Award’ voor het Luigi Bocconi Universiteitsproject in Milaan en stond het gebouw op de shortlist voor de Mies van der Rohe award 2009.Yvonne Farrell and Shelley McNamara ontvingen de RIBA International Fellowships in 2010. Zowel Yvonne and Shelley doceren wereldwijd en zijn gastprofessoren aan de Accademia di Architettura, Mendrisio en de Graduate School of Design, Harvard.