Als je deze strook ziet is het best mogelijk dat onze website niet optimaal functioneert of zelfs niet werkt bij bepaalde onderdelen. Je gebruikt best een recente versie van Chrome, Firefox, Safari of Edge.

Contact | Secretariaat
Martine Pollier
Zandstraat 324, 8200 Brugge
T +32 50 322 420
info@archipelvzw.be

Pascal François

Pascal François (°April 1966) is een Belgisch architect en runt het architectenbureau Pascal François Architects in Aalst.

Hij voltooide zijn architectuurstudies aan het Hoger Instituut voor Architectuur Sint-Lucas te Gent in 1989. Pascal François begon zijn carrière in het architectenbureau van Achiel Hutsebaut, Christian Kieckens en Hans & Linus Meier (Sion, Zwitserland) om in 1994 zijn bureau in Aalst te starten. Hij werkt sinds 1996 als assistent aan de KU Leuven, Sint Lucas architectuur.

In het perfectionisme van Pascal François gaat de eenvoud van de vormen samen met een buitengewone aandacht voor het detail. De enscenering van licht en ruimte begint met de behandeling van de verschillende vlakken van de gekozen materialen. In deze architectuur, die men als rationeel zou kunnen bestempelen, speelt het licht een beslissende rol.
.