Als je deze strook ziet is het best mogelijk dat onze website niet optimaal functioneert of zelfs niet werkt bij bepaalde onderdelen. Je gebruikt best een recente versie van Chrome, Firefox, Safari of Edge.

Contact | Secretariaat
Martine Pollier
Zandstraat 324, 8200 Brugge
T +32 50 322 420
info@archipelvzw.be

O'Donnell + Tuomey

O’Donnell + Tuomey is een architectenbureau in 1988 opgericht door Sheila O’Donnell en John Tuomey, gevestigd in Dublin, Ierland

Beiden werkten voordien voor Stirling Wilford in Londen. Het paar maakte deel uit van Group 91 Architects, de masterplanners voor de regeneratie van Dublin in de wijk Temple Bar in de vroege jaren 1990. Beide bestuurders geven les aan het University College Dublin en hebben lezingen op scholen van de architectuur in Europa, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten, waaronder Harvard Graduate School of Design, Princeton University, Cambridge University en de AA Architectural Association School of Architecture.

In 2010 werd ze verkozen tot Honorary Fellows van de American Institute of Architects. In 2013 ontving het bureau de ICON Architectuur Practice of the Year Award. O’Donnell en Tuomey zijn de ontvangers van de 2015 Royal Gold Medal, toegekend door de RIBA.