Als je deze strook ziet is het best mogelijk dat onze website niet optimaal functioneert of zelfs niet werkt bij bepaalde onderdelen. Je gebruikt best een recente versie van Chrome, Firefox, Safari of Edge.

Contact | Secretariaat
Martine Pollier
Zandstraat 324, 8200 Brugge
T +32 50 322 420
info@archipelvzw.be

Alfredo Payá

Alfredo Payá Benedito (°Alicante, 19 maart 1961) is een Spaans architect.

Alfredo Payá is afgestudeerd als architect van de Superior Technical Architecture School van Madrid in 1988 en behaalde zijn doctoraat aan dezelfde instelling in 2005. Hij richtte het noname 29 bureau op in Alicante, Spanje, in 2006.

Payá‘s inspiratiebronnen worden gevormd door metaforische beelden uit andere disciplines, die hij in relatie brengt met architectuur. Deze referenties gaan het idee en de sfeer die hij verbeeldt concretiseren in zijn architectuur. Het zijn interpretatieve beelden, die hij verwerkt in het initiële idee van zijn ontwerp, en uiteindelijk het gebouw voor een stuk mee gaan bepalen.

Architectuur is voor hem een simultaan proces waar verschillende factoren in betrokken zijn. Enerzijds deze die direct verband hebben met de discipline architectuur: zoals structuur, constructie, materialen. Anderzijds deze die verbonden zijn met de ‘ervaring’ – waargenomen beelden, het programma,…- die buiten de discipline kunnen staan.