Als je deze strook ziet is het best mogelijk dat onze website niet optimaal functioneert of zelfs niet werkt bij bepaalde onderdelen. Je gebruikt best een recente versie van Chrome, Firefox, Safari of Edge.

Contact | Secretariaat
Martine Pollier
Zandstraat 324, 8200 Brugge
T +32 50 322 420
info@archipelvzw.be

Philippe Samyn

Philippe Samyn (°Gent, 1 september 1948) is een Brussels architect en ingenieur.

Philippe Samyn begon zijn middelbare school in zijn geboortestad Gent, om zich vervolgens met zijn familie in Brussel te vestigen. Vanaf zeer jonge leeftijd was hij al geïnteresseerd in kunst, architectuur, wetenschap en technologie. Hij studeerde in 1971 af als burgerlijk bouwkundig ingenieur aan de ULB. In 1973 behaalde hij een M.Sc. aan het Massachusetts Institute of Technology (MIT). In 1985 behaalde hij een postgraduaat in bedrijfskunde aan het Solvay-instituut en het diploma van architect van de staatsjury. In 1999 promoveerde hij tot doctor in de toegepaste wetenschappen aan de Université de Liège.

Hij begon zijn werk als architect en raadgevend ingenieur in 1972 en richtte in 1980 het bureau Philippe Samyn and Partners op.

Hij is commandeur in de Leopoldsorde en lid van de Koninklijke Academie voor Wetenschappen, Letteren en Schone Kunsten van België. Op 13 juli 2012 werd hij door koning Albert II benoemd tot ridder