Als je deze strook ziet is het best mogelijk dat onze website niet optimaal functioneert of zelfs niet werkt bij bepaalde onderdelen. Je gebruikt best een recente versie van Chrome, Firefox, Safari of Edge.

Contact | Secretariaat
Martine Pollier
Zandstraat 324, 8200 Brugge
T +32 50 322 420
info@archipelvzw.be

Alberto Kalach

Alberto Kalach (°Mexico, 1960) is een Mexicaanse architect.

Kalach studeerde architectuur aan de Universidad Iberoamericana, Mexico City, en voltooide zijnacademische studies later aan de Cornell University in Ithaca. In 1981 richtte hij het bureau “Taller de Arquitectura X” met Daniel Álvarez, met wie hij werkte tot 2002, toen Álvarez het bureau verliet. Terwijl hij het architectenbureau bleef runnen verdiepte hij zich vanaf 2002 ook in de stedenbouwkundige problemen van zijn geboortestad, en stichtte de gemeenschap “Mexico: ciudad futura”.

Hij realiseerde een aantal gezamenlijke projecten, een aantal van hen met een opmerkelijke collega’s, zoals Teodoro González de León, Gustavo Lipkau en Jose Castillo. Zijn meer-concepten waren significant bij het oplossen van bestaande problemen watervoorziening in Mexico City. Hij publiceerde diverse artikelen en neemt deel aan het project “Vuelta a la ciudad lacustre”.