Als je deze strook ziet is het best mogelijk dat onze website niet optimaal functioneert of zelfs niet werkt bij bepaalde onderdelen. Je gebruikt best een recente versie van Chrome, Firefox, Safari of Edge.

Contact | Secretariaat
Martine Pollier
Zandstraat 324, 8200 Brugge
T +32 50 322 420
info@archipelvzw.be

UNStudio

UNStudio is een architectenbureau gevestigd in Amsterdam. Het bureau werd opgericht in 1988 door architect Ben van Berkel en Caroline Bos onder de naam Van Berkel en Bos Architectenbureau. In 1998 kreeg het de huidige naam die staat voor United Network.

Bernard Franciscus (Ben) van Berkel (°Utrecht, 25 januari 1957) (Professor, Arch., AA Dipl. (Hons), (F)RIBA, Hon. FAIA) studeerde aan de Rietveld Academie in Amsterdam en behaalde in 1987 cum laude zijn diploma van de Architectural Association in Londen.

Caroline Bos (°Rotterdam, 1959) behaalde haar Bachelor of Arts in kunstgeschiedenis aan de Birkbeck Universiteit van London in 1991. Haar mastergraad in architectuur behaalde ze aan de Universiteit Utrecht. In Londen ontmoette ze haar huidige man en partner, Ben van Berkel. Bos schrijft en geeft les aan verschillende architectuuropleidingen. Haar architectuurtekeningen en modellen staan ten toon gesteld in verschillende musea, onder andere MoMa.