Als je deze strook ziet is het best mogelijk dat onze website niet optimaal functioneert of zelfs niet werkt bij bepaalde onderdelen. Je gebruikt best een recente versie van Chrome, Firefox, Safari of Edge.

Contact | Secretariaat
Martine Pollier
Zandstraat 324, 8200 Brugge
T +32 50 322 420
info@archipelvzw.be

Afra & Tobia Scarpa

Afra Bianchin (°Montebelluna, Italië, 1937) en Tobia Scarpa (°Venezia, 1935) zijn Italiaanse architecten

Zowel Afra en Tobia Scarpa studeerden af in de architectuur van de Università IUAV di Venezia in 1957. Van 1957-1961 Tobia werkte als glasontwerper bij de Murano glasfabriek van Venini, en vervolgens in 1960 de twee kunstenaars hun eigen ontwerp kantoor geopend in Montebelluna.

Afra en Tobia Scarpa zijn bekroonde postmoderne Italiaanse architecten en ontwerpers. Hun stukken zijn te vinden in musea in de Verenigde Staten en Europa, waaronder collecties in MoMA en het Louvre Museum. Ze hebben samengewerkt met bedrijven zoals B & B Italia, San Lorenzo Zilver en Knoll International. Ze hebben een aantal onderscheidingen zoals de Compasso d’Oro won in 1969 op de International Forum Design in 1992. Hun werk bestaat uit het ontwerp van de architectuur en alledaagse huishoudelijke artikelen zoals, meubels, kleding, interieur, kunst glas. Zij gericht op de technische en esthetische mogelijkheden van materialen in hun ontwerpen. Het echtpaar werd sterk beïnvloed door Carlo Scarpa, een alom bewonderde Venetiaanse architect, ontwerper, en Tobia vader.

Afra en Tobia Scarpa hebben vele prijzen voor hun werk als ontwerpers zoals de Compasso d’Oro kreeg in 1969 van de International Forum Design in 1992. Hun meubilair is gepubliceerd in high-end tijdschriftartikelen als l’oeil. Van 2004 tot 2007 is het echtpaar werkte mee aan vele restauratieprojecten voor historische gebouwen, zoals het Palazzo della Ragione in Verona, Italië. Sinds 2002 heeft Tobia onderwezen in de Design Department van de Università IUAV di Venezia in Venetië, Italië.