Als je deze strook ziet is het best mogelijk dat onze website niet optimaal functioneert of zelfs niet werkt bij bepaalde onderdelen. Je gebruikt best een recente versie van Chrome, Firefox, Safari of Edge.

Contact | Secretariaat
Martine Pollier
Zandstraat 324, 8200 Brugge
T +32 50 322 420
info@archipelvzw.be

Aires Mateus

Aires Mateus is een Portugees architectenbureau opgericht door de gebroeders Manuel Aires Mateus (°Lisboa, 1963) en Fransisco Aires Mateus (°Lisboa, 1964).

Manuel startte, na een vroege samenwerking met architect Gonçalo Byrne vanaf 1983, het bureau Aires Mateus & Associados op met zijn broer Francisco in 1988. Hun projecten – variabel in schaal en gekenmerkt door een strak spel van massa en materialiteit – hebben bijgedragen aan de vormgeving van de hedendaagse architectuur in Portugal. Gekend voor het omzetten van traditionele Portugese vormen in detailvrije oppervlakken en voor hun belang aan sculpturale strengheid, sleepten ze reeds vele prijzen in de wacht, zowel nationaal als internationaal.

Naast hun professionele activiteiten geven de broers ook les op prestigieuze universiteiten zoals Harvard University (Verenigde Staten), Universiteit van Ljubljani (Slovenië), Accademia di architettura di Mendrisio (Zwitserland sinds 2001), Universidade Autónoma en Universidade Lusíada (Lissabon sinds 1997).