Als je deze strook ziet is het best mogelijk dat onze website niet optimaal functioneert of zelfs niet werkt bij bepaalde onderdelen. Je gebruikt best een recente versie van Chrome, Firefox, Safari of Edge.

Contact | Secretariaat
Martine Pollier
Zandstraat 324, 8200 Brugge
T +32 50 322 420
info@archipelvzw.be

Kunlé Adeyemi

Kunlé Adeyemi (°Kaduna, Nigeria, 7 april 1976) is een architect, stedenbouwkundige en onderzoeker.

Adeyemi is oprichter en directeur van NLÉ, een architectuur-, ontwerp- en stedenbouwkundige praktijk, gevestigd in Amsterdam. Adeyemi studeerde aan de Universiteit van Lagos in Nigeria en de Princeton University in New Jersey, Verenigde Staten. Voordat hij zijn eigen kantoor in Nederland begon, werkte hij bijna een decennium op Office for Metropolitan Architecture (OMA).

Adekunle Adeyemi werd geboren en getogen in het noorden van Nigeria, en studeerde en startte zijn vroege carrière in Lagos. Zijn vader was een modernistische architect en richtte in de jaren zeventig een van de eerste inheemse architectenbureaus op in Noord-Nigeria.

Adeyemi studeerde architectuur aan de Universiteit van Lagos in Nigeria; In 2005 ontving Adeyemi een post-professionele opleiding aan de Princeton University School of Architecture in New Jersey. Op die universiteit onderzocht Adeyemi samen met Peter Eisenman de snelle verstedelijking en de rol van markteconomieën in de ontwikkeling van steden in het Zuiden, met de nadruk op Lagos.