Als je deze strook ziet is het best mogelijk dat onze website niet optimaal functioneert of zelfs niet werkt bij bepaalde onderdelen. Je gebruikt best een recente versie van Chrome, Firefox, Safari of Edge.

Contact | Secretariaat
Martine Pollier
Zandstraat 324, 8200 Brugge
T +32 50 322 420
info@archipelvzw.be

AgwA

AgwA is een Brussels architectenbureau opgericht in 2003 door Harold Fallon en Benoît Vandenbulcke.

Harold Fallon (°1977) studeerde af als Burgerlijk Ingenieur Architect aan de UCL in 2001. Harold doceert en doet onderzoek aan de Faculteit Architectuur van de KU Leuven sinds 2007. Zijn doctoraat in de architectuur aan het RMIT (au) “Metwillekeurigheid? : AgwA, an architecture of practice’ onderzoekt de ontwerpstrategieën die in het hart van de praktijk geworteld zijn en de relaties met de literaire praktijk van dichter Francis Ponge als inspirerende kracht.

Benoît Vandenbulcke is burgerlijk ingenieur-architect. Tussen 2001 en 2007 realiseerde hij verschillende private en publieke gebouwen voor verschillende architectenbureaus in België en Oostenrijk. Hij gaf les en onderzoek aan de UCL (faculteit architectuur LOCI) in België, waar hij in 2015 zijn doctoraat presenteerde, getiteld “Abstractie, concretie, lezing en productie du projet d’architecture par immersion”. Nu is hij assistent-professor aan Uliege, waar hij studio’s leidt en onderzoek initieert op het gebied van ontwerpend onderzoek.