Als je deze strook ziet is het best mogelijk dat onze website niet optimaal functioneert of zelfs niet werkt bij bepaalde onderdelen. Je gebruikt best een recente versie van Chrome, Firefox, Safari of Edge.

Contact | Secretariaat
Martine Pollier
Zandstraat 324, 8200 Brugge
T +32 50 322 420
info@archipelvzw.be

Greg Lynn

Greg Lynn (°North Olmsted, USA, 1964) is oprichter van de Greg Lynn FORM bureau in Venice, USA.

Lynn is een hoogleraar architectuur aan de Universiteit voor Toegepaste Kunst in Wenen, een studio professor aan de UCLA School of the Arts and Architecture en het Davenport en gastprofessor aan de Yale School of Architecture. Hij was de winnaar van de Gouden Leeuw op de 2008 Biënnale Architectuur in Venetië. Lynn beweert dat hij altijd al wilde architect worden. Lynn studeerde cum laude af aan de Universiteit van Miami met een diploma in architectuur en filosofie, en Princeton University met een Master of Architecture.

Samen met Hani Rashid, Jesse Reiser en Stan Allen, was hij een van de eerste leraren om het gebruik van de digitale technologie te verkennen voor de bouw van het ontwerp en de bouw toen hij het onderwijzen van de ‘Paperless Studios’ gestart terwijl Bernard Tschumi decaan was aan de Columbia Graduate School Architectuur, Planning en Behoud (GSAPP) in 1992-1999. Hij was hoogleraar Ruimtelijke Conception en exploratie aan de ETH Zurich faculteit Bouwkunde (ETHZ) 1999-2002.

Recente werken van Lynn’s onderzoeken hoe de structuur kan geintegreerd worden en vormen samen als hij ontdekte sommige biomorphic vormen inherent resistent te laden. Hij vaak experimenten met methoden van de productie van lucht-en ruimtevaart, scheepsbouw en de auto-industrie in zijn installaties. Werken met Panelite zijn studio bedacht een holle plastic baksteen genaamd de Blobwall en met behulp van een upcycling aanpak voor het ontwerpen en materialen wordt herbestemming kinderspeelgoed als bouwstenen voor Toy Meubels en een fontein in het Hammer Museum door het scannen van rotomolded plastic speelgoed, het samenstellen van hen op een computer, snijden ze met een 5-assige CNC-router en monteren ze in gelast monolithische objecten.