Als je deze strook ziet is het best mogelijk dat onze website niet optimaal functioneert of zelfs niet werkt bij bepaalde onderdelen. Je gebruikt best een recente versie van Chrome, Firefox, Safari of Edge.

Contact | Secretariaat
Martine Pollier
Zandstraat 324, 8200 Brugge
T +32 50 322 420
info@archipelvzw.be

Paredes Pino

Paredes & Pino is een Spaans architectenburau uit Madrid, opgericht in 2000 door Fernando Garcia Pino en Manuel García de Paredes.

Fernando Garcia Pino (1, Madrid, 1965) en Manuel García de Paredes (2, Madrid, 1966), studeerden beiden aan de Madrileense School voor Architectuur (ETSAM). Beiden hebben hun opleiding voltooid door te werken aan talrijke projecten, werken en wedstrijden, in gerenommeerde bureaus.
Van 1992 tot 1997 werkte Fernando Pino bij Mansilla en Tuñón en later bij Juan Navarro Baldeweg. Manuel García de Paredes werkt van 1990 tot 1999 in het architectenbureau Paredes Pedrosa.

Sinds 1998 heeft ParedesPino verschillende nationale en internationale architectuurprijzen gewonnen, zoals Europan 5 en 6, het Citizens Activity Open Center in Cordoba (CAAC), huisvesting voor de Gemeentelijke Huisvesting en Land van Madrid (EMVS) , het gebouw van de Administratieve Rechtbanken voor Madrid, de Olympische Turnhal en het Toegangsgebouw van het Olympisch dorp bij de kandidatuur Olympische spelen Madrid 2016 of het multifunctioneel centrum Yebes in Guadalajara. Beiden zijn gastdocent geweest aan talrijke nationale en internationale universiteiten.
Fernando Pino is sinds 2004 hoogleraar aan de afdeling architectuurprojecten van het ETSAM
Paredes en Pino doseren beiden aan de Universiteit voor Architectuur IE op de campus van Segovia.