Als je deze strook ziet is het best mogelijk dat onze website niet optimaal functioneert of zelfs niet werkt bij bepaalde onderdelen. Je gebruikt best een recente versie van Chrome, Firefox, Safari of Edge.

Contact | Secretariaat
Martine Pollier
Zandstraat 324, 8200 Brugge
T +32 50 322 420
info@archipelvzw.be

noAarchitecten

noAarchitecten werd in 1999 opgericht door Philippe Viérin, An Fonteyne & Jitse van den Berg met bureaus in Brussel en Brugge.

Philippe Vierin (°Brugge, 1969) studeerde af aan de UGent in 1992, werkte bij Stéphane Beel, achtereenvolgens bij Kees Christiaanse Architects & Planners in Rotterdam en bij Piet Viérin.

An Fonteyne (°Oostende, 1971) studeerde in 1994 af aan de UGent, werkte bij DKV architecten in Rotterdam, David Chipperfield in London en Höhne Rapp Architekten Berlin.

Jitse van den Berg (°Nijmegen, 1971) studeerde af aan de TU Berlin in 2001, werkte bij Sauerbruch Hutton Architekten Berlin en nadien bij David Chipperfield Architects London.

Het bureau heeft een belangrijke reputatie opgebouwd met de realisatie van enkele toonaangevende projecten. Het betreft hoofdzakelijk publieke gebouwen, waarbij het ontwerp alle aspecten omvat: de stedenbouwkundige analyse, het architecturaal ontwerp en de bouwkundige detaillering, het ontwerpen van de meubelen en de signalisatie.

Een belangrijk aspect vormt het onderzoek naar de emotionele impact en de fysieke aspecten van het bouwen, ondersteund door een diepgaande interesse in de mogelijkheden geboden door materialen en licht. De realisaties beogen een onverwacht antwoord te bieden op de opgave en de context.

Het werk wordt nationaal en internationaal gewaardeerd. Het stadhuis van Kortrijk en het onderstation Petrol werden veelvuldig gepubliceerd, evenals het stadhuis van Menen, dat tevens genomineerd werd voor de prestigieuze Mies van der Rohe Prijs.