Als je deze strook ziet is het best mogelijk dat onze website niet optimaal functioneert of zelfs niet werkt bij bepaalde onderdelen. Je gebruikt best een recente versie van Chrome, Firefox, Safari of Edge.

Contact | Secretariaat
Martine Pollier
Zandstraat 324, 8200 Brugge
T +32 50 322 420
info@archipelvzw.be

Mecanoo

Mecanoo is een Nederlands architectenbureau gevestigd in Delft, in 1984 opgericht door Francine Houben, Henk Döll, Roelf Steenhuis, Erick van Egeraat en Chris de Weijer.

De eerstgenoemde drie architecten hadden daarvoor samen mee gedaan aan een wedstrijd voor studenten in verband met jongerenhuisvesting in Rotterdam en daarbij de eerste prijs gewonnen. In de loop der jaren (1988-2003) hebben Steenhuis, Van Egeraat, De Weijer en Döll het bedrijf verlaten. Houben maakt nog steeds deel uit van de leiding als creatief directeur, samen met technisch directeur en partner Aart Fransen en financieel directeur Peter Haasbroek. In de loop van de jaren zijn Francesco Veenstra, Ellen van der Wal, Paul Ketelaars en Dick van Gameren toegetreden als partners.

De naam van het bureau is geïnspireerd door het “speelgoed” Meccano. Het hoofdkantoor van Mecanoo is gevestigd aan de Oude Delft in Delft. Daarnaast is er een kantoor in Manchester in Engeland voor het Verenigd Koninkrijk, Washington D.C. voor de Verenigde Staten en in Kaohsiung op Taiwan voor Azië.