Als je deze strook ziet is het best mogelijk dat onze website niet optimaal functioneert of zelfs niet werkt bij bepaalde onderdelen. Je gebruikt best een recente versie van Chrome, Firefox, Safari of Edge.

Contact | Secretariaat
Martine Pollier
Zandstraat 324, 8200 Brugge
T +32 50 322 420
info@archipelvzw.be

Andrea Branzi

Andrea Branzi (°Firenze, 30 november 1938) is een Italiaanse architect en designer.

Branzi studeerde af als architect in Firenze in 1966 met zijn project “supermarkt- Luna Park”, een reproductie van dit project “Luna Park II” (2001) is tentoongesteld het Centre Georges Pompidou. Momenteel woont en werkt hij in Milaan, Italië, waar hij verhuisde in 1973.

Zijn werk en interesses hebben betrekking op industrieel ontwerp, architectuur, stedenbouw en culturele promotie. Hij werkt ook als een hoogleraar industriële vormgeving aan de universiteit Politecnico di Milano. Samen met Paolo Deganello, Massimo Morozzi, Gilberto Coretti, Dario en Lucia Bartolini richtte hij de Archizoom Associati in 1966. Hij is een promotor van de Italiaanse Radicale Architectuur beweging. Vanuit de Radical periode, kwam de zeer beroemde Superarchitettura theoretisch kader, dat zijn werk tot Anti-Design bracht. Vanaf 1976 nam hij deel aan de beweging Alchimia, opgericht door Alessandro Guerriero. De beweging werd gedefinieerd als een laboratorium voor experimentele industrieel design.

In 1983 was hij een van de oprichters van de ‘Domus Academy’, de eerste internationale post-graduate school van het ontwerp. In 2008 werd Andrea Branzi benoemd tot Ere Royal Designer in het Verenigd Koninkrijk.