Als je deze strook ziet is het best mogelijk dat onze website niet optimaal functioneert of zelfs niet werkt bij bepaalde onderdelen. Je gebruikt best een recente versie van Chrome, Firefox, Safari of Edge.

Contact | Secretariaat
Martine Pollier
Zandstraat 324, 8200 Brugge
T +32 50 322 420
info@archipelvzw.be

Baumschlager - Eberle

Het architectenbureau werd opgericht in 1985 door Carlo Baumschlager en Dietmar Eberle.

Carlo Baumschlager (°1956) begon zijn lezingen activiteiten in het begin van 2007. Hij is hoogleraar aan de Münchener Academie voor Schone Kunsten.

Dietmar Eberle (°1952) doceert aan het Zwitserse Federale Instituut voor Technologie in Zürich. Zijn laatste publicatie “Von der Stadt zum Haus“ (“van de stad naar het Huis”) (2007) geeft de resultaten van een cursus hij gehouden in het Technology Institute.

Sinds het opstarten van activiteiten in Vorarlberg, de meest westelijke staat van Oostenrijk, met de focus van haar activiteiten op huisvesting en residentiële architectuur, het bedrijf is inmiddels internationaal vastgestelde met vestigingen in Lochau (Oostenrijk), Wenen, St. Gallen (Zwitserland), Zürich (Zwitserland), Vaduz (Liechtenstein) en Beijing.

Professor Winfried Nerdinger schrijft het succes van de praktijk “de combinatie van een duidelijk zichtbaar onderhoud van de architectonische traditie, het gebruik van de meest moderne technologieën, en een zorg voor duurzame energie-efficiëntie”.