Als je deze strook ziet is het best mogelijk dat onze website niet optimaal functioneert of zelfs niet werkt bij bepaalde onderdelen. Je gebruikt best een recente versie van Chrome, Firefox, Safari of Edge.

Contact | Secretariaat
Martine Pollier
Tempelhof 21, 8000 Brugge
T +32 50 322 420
info@archipelvzw.be

Tentoonstelling

Getting things done

Opening tentoonstelling
Donderdag
20.10 2016
19:00
Pandgang Campus Sint Lucas Gent
Hoogstraat 51
9000 Gent

In samenwerking met:


Met de steun van:

In de afgelopen dertig jaar heeft de kleine Oostenrijkse provincie Vorarlberg met zijn hedendaagse bouwcultuur naam voor zichzelf gemaakt. Vorarlberg bouwde aan een eigen regionale identiteit. Er werd een rondreizende tentoonstelling ontwikkeld om de architectuur uit Vorarlberg op de internationale kaart te zetten.

In de afgelopen dertig jaar heeft de kleine Oostenrijkse provincie Vorarlberg met zijn hedendaagse bouwcultuur naam voor zichzelf gemaakt. Vorarlberg bouwde aan een eigen regionale identiteit. Er werd een rondreizende tentoonstelling ontwikkeld om de architectuur uit Vorarlberg op de internationale kaart te zetten. De schijnbaar universele consensus onder lokale architecten om ​​redelijke werkwijzen en middelen te gebruiken is in combinatie met een niet aflatende zoektocht naar de meest verstandige, functionele, en kosten-efficiënte ontwerpoplossingen. De inzet van innovatieve materialen en constructieprincipes, de integratie van de nieuwste technologieën en de ontwikkeling van nieuwe bouwproducten spelen een bijzonder belangrijke rol. Geworteld in de vindingrijkheid van de bevolking, heeft dit pragmatisme, eenvoud en rationaliteit geresulteerd in een enorm aantal gebouwen die haast een onbedoeld nevenproduct lijken te zijn van een doordacht en verfijnd probleemoplossend proces. De harmonieuze samenwerking tussen architecten, ambachtslieden, bouwheren en de plaatselijke autoriteiten leidt tot nieuwe architectuur die progressief, energie-efficiënt en duurzaam is. Met een totaal van meer dan 230 projecten en ongeveer 700 fotografische afbeeldingen, biedt de tentoonstelling een uitgebreid overzicht van een beweging die zijn oorsprong in de late jaren 1950 en vroege jaren 1960 vond en die bestempeld wordt als de “Vorarlberger Bauschule”.

Deze tentoonstelling brengen wij in samenspraak met KU Leuven, Faculteit Architectuur, Campus Sint-Lucas Gent en het Oostenrijks Cultuurforum Brussel.

Getting things done