Archipel

Beleef architectuur!

Debat

Studio Basta | De Baas | Steven Vandenborre

Jonge architecten aan het woord #1

Archipel organiseert, samen met Intercommunale Leiedal en Designregio Kortrijk, een architectuurdebat binnen WO16 ‘de Week van het Ontwerpen’. WO16 toont van 14 tot 23 oktober 2016 binnen de expo ‘We are the next generation’ een selectie van de beste studentenprojecten uit het creatieve Vlaamse ontwerponderwijs in Texture Kortrijk, in de Kroonzaal op het 2e verdiep.
Onder curatorschap van Joachim Declerck, Architecture Workroom Brussels, werden drie jonge architectenbureaus uit de regio Kortrijk geselecteerd die ook daar hun werk zullen tonen:

Studio Basta is een jong bureau voor tuin- en landschapsarchitectuur gevestigd in Kortrijk. Zij ontwerpen zowel pittige privétuinen als (semi) openbare projecten, telkens met veel aandacht voor de geest van de plek en de gebruikers. Startend vanuit een creatief concept werken ze doorheen alle schaalniveaus en alle budgetten.

Studio Basta
Casalis Kortrijk
© Studio Basta

De Baes Architectuur is een jong architectuurbureau dat zich concentreert op de ontwikkeling van strategieën voor het ruimtelijk transformeren van de bebouwde omgeving. Snel veranderende stedelijke condities zijn onderwerp van onderzoek en exploratie, en ze beschouwen grenzen en tegenstellingen als de oorsprong van samenwerking, condensatie, onderzoek en ontwikkeling. Ze houden van hergebruik, herontwikkeling, renovatie, vervanging, invulling, verdichting en een hoge kwaliteit van de openbare ruimte. Ze zijn sterk gemotiveerd zijn in het maken van plaatsen voor deze generatie van onbegrensde diversiteit, verbondenheid en relaties. De samenstelling van onze veranderende teams is een weerspiegeling van het idee van een geïntegreerd Europa, met een intensievere interactie tussen culturen en gedachten. Als gevolg daarvan elk project is uniek in zijn soort. De studio wordt geleid door ingenieur architect Joris De Baes, die gewerkt heeft voor het bureau OMA – Office for Metropolitan Architecture.

De Baes architecture
© Frans Parthesius

Steven Vandenborre architecten

Steven Vandenborre architecten
AGO
© Tim Vandevelde

Zij tonen hun werk en gaan nadien met Joachim Declerck in gesprek.

Debat

Wanneer?

vr 21 oktober 2016 20:00

Waar?

Budafabriek
Dam 2
8500 Kortrijk

Publicaties


In samenwerking met:Met de steun van: