Als je deze strook ziet is het best mogelijk dat onze website niet optimaal functioneert of zelfs niet werkt bij bepaalde onderdelen. Je gebruikt best een recente versie van Chrome, Firefox, Safari of Edge.

Contact | Secretariaat
Martine Pollier
Zandstraat 324, 8200 Brugge
T +32 50 322 420
info@archipelvzw.be

Steven Holl

Steven Holl (°Bremerton, Washington 9 december 1947) is een in New York gevestigde Amerikaanse architect en aquarellist.

Holl is afgestudeerd aan de Universiteit van Washington en volgde architectuur studies in Rome in 1970. In 1976 ging hij graduate school aan de Architectural Association School of Architecture in Londen en vestigde zijn kantoren in New York City. Steven Holl leidt zijn 40-persoons kantoor met partners Chris McVoy en Noah Yaffe. Holl heeft doceerd aan de Columbia University sinds 1981.

De architectuur Holl heeft een accentverschuiving ondergaan van zijn vroegere zorg met typologie naar zijn huidige zorg met een fenomenologische aanpak; dat wil zeggen met een zorg voor mens existentialist, lichamelijke aangrijping met zijn omgeving. De verschuiving kwam mede door zijn interesse in de geschriften van de filosoof Maurice Merleau-Ponty en architect-theoreticus Juhani Pallasmaa.