Als je deze strook ziet is het best mogelijk dat onze website niet optimaal functioneert of zelfs niet werkt bij bepaalde onderdelen. Je gebruikt best een recente versie van Chrome, Firefox, Safari of Edge.

Contact | Secretariaat
Martine Pollier
Zandstraat 324, 8200 Brugge
T +32 50 322 420
info@archipelvzw.be

NERO

NERO is een Gents architectenbureau dat werd opgericht in 1988 door drie architecten: William Lievens (°1948), Rudi De Backer (°1958) en (sinds 1993) Marianne Hofstede (°1958-2013). Sinds de oprichting van het bureau in 1988 realiseerde dit trio in een wijde omgeving rond Gent een reeks opmerkelijke gebouwen. Geen spektakelarchitectuur maar een doordacht toepassen van functionaliteit en een beheerst gebruik van hedendaagse materialen, licht en ruimte waaruit een strakke poëzie straalt.

Het werk van Nero verenigt water en vuur en staat derhalve in het teken van de concrete utopie. Terwijl het concrete van deze utopie, rekening houdt met de wetten van budget, timing en bouwlogica zorgt de utopie of het geloof in een maakbare droomwereld voor een frisse verrijking van de architectuurtaal. Nero, de waanzinnige Romeinse keizer. Nero de olijke stripfiguur…

Architectuur is voor de architecten van Nero geen theorieproduct. Maar op zoek naar dé aha erlebnis, wordt het domein van de architectuur voortdurend verkend: van zitbank tot stad, van beton tot polyester, van beeld tot structuur, van droom tot werkelijk.”