Als je deze strook ziet is het best mogelijk dat onze website niet optimaal functioneert of zelfs niet werkt bij bepaalde onderdelen. Je gebruikt best een recente versie van Chrome, Firefox, Safari of Edge.

Contact | Secretariaat
Martine Pollier
Zandstraat 324, 8200 Brugge
T +32 50 322 420
info@archipelvzw.be

Rapp + Rapp

Het architectenbureau Rapp + Rapp werd in 1997 ( met de huidige naam in 1999) opgericht door het Duitse echtpaar Christian Rapp en Birgit Rapp. Ze hebben bureau’s in Amsterdam en Antwerpen.

Christian Rapp (°München, 1962) volgde een opleiding tot metselaar en studeerde architectuur aan de TU Berlijn en de TU Delft. Hij werkte in de bureaus van Otto Steidle, Rem Koolhaas en Hans Kollhoff en voerde van 1992 tot 1998 een gezamenlijk bureau met Stefan Höhne. In 1997 kreeg hij de Maaskantprijs voor jonge architecten toegekend. Na diverse gastdocentschappen aan Nederlandse en Duitse opleidingsinstituten was hij tot eind 2023 verbonden aan de TU Eindhoven als hoogleraar Rational Architecture. Vanaf 2016 is Christian Rapp de stadsbouwmeester van Antwerpen.

Birgit Rapp-Scheulen studeerde architectonische vormgeving aan de Gerrit Rietveld Academie en architectuur aan de Academie van Bouwkunst Amsterdam. Sinds 1997 werkt zij samen met Christian Rapp, met wie zij in 1999 een gezamenlijk bureau oprichtte. Birgit werkte als verantwoordelijk partner aan de Foyer Bos en Lommer en woongebouw Chicago in Amsterdam en is naast de betrokkenheid bij diverse projecten verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken van het bureau.