Als je deze strook ziet is het best mogelijk dat onze website niet optimaal functioneert of zelfs niet werkt bij bepaalde onderdelen. Je gebruikt best een recente versie van Chrome, Firefox, Safari of Edge.

Contact | Secretariaat
Martine Pollier
Zandstraat 324, 8200 Brugge
T +32 50 322 420
info@archipelvzw.be

David Adjaye

David Adjaye (°Dar es Salaam, Tanzania, september 1966) is een Brits architect.

David Adjaye is de zoon van een Ghanese diplomaat, David Adjaye woonde in Tanzania, Egypte, Jemen en Libanon voordat hij naar Groot-Brittannië verhuisde op de leeftijd van negen jaar.

Hij behaalde een BA aan de London South Bank University, voor zijn afstuderen met een MA in 1993 van de Royal College of Art. In 1993, hetzelfde jaar van afstuderen, won Adjaye de RIBA bronzen medaille.

Adjaye werkte kort bij David Chipperfield (Londen) en Eduardo Souto de Moura (Porto), Adjaye gerichtte daarna een bureau op met William Russell in 1994 genoemd Adjaye & Russell, gevestigd in Noord-Londen. Dit bureau werd ontbonden in 2000 en Adjaye vestigde zijn eigen gelijknamige bureau.

Naast zijn internationale projecten omvat Adjaye’s werk tentoonstellingen, particuliere woningen en samenwerkingen met kunstenaars. Adjaye is een visiting Professor op Princeton University School of Architecture. Hij was de eerste Louis Kahn visiting professor aan de Universiteit van Pennsylvania, en was de Kenzo Tange professor in de architectuur aan de Harvard Graduate School of Design.