Als je deze strook ziet is het best mogelijk dat onze website niet optimaal functioneert of zelfs niet werkt bij bepaalde onderdelen. Je gebruikt best een recente versie van Chrome, Firefox, Safari of Edge.

Contact | Secretariaat
Martine Pollier
Zandstraat 324, 8200 Brugge
T +32 50 322 420
info@archipelvzw.be

Bezoek

Liquid City WALK

Rondleiding “De Vloeibare Stad”
Zaterdag
16.06 2018
14:00
8000 Brugge

In samenwerking met:

Met de steun van:

Op sleeptouw in een rondleiding doorheen de binnenstad om de installaties van de Triënnale met een ervaren gids te ontdekken.

Triënnale Brugge 2018: Liquid City | Vloeibare Stad heeft internationale kunstenaars en architecten uitgenodigd na te denken over hoe flexibel, vloeibaar, weerbaar een historische stad als Brugge kan zijn in een tijd waarin niets nog zeker lijkt. Het water, dat de stad letterlijk doorkruist en omringt en dat Brugge ooit zijn wereldfaam bezorgde, wordt een metafoor voor Liquid City. In de binnenstad worden vijftien kunstwerken, installaties en ontmoetingsplekken opgebouwd. Ze vormen een gastvrij parcours dat mensen op onverwachte plekken samenbrengt. Met een ervaren gids duiken we in de verhalen achter deze kunstinstallaties!

JAROSLAW KOZAKIEWICZBRUG
Twee gezichten ontmoeten elkaar, in een kus op het water. Ze creëren een plek waar nieuwe – soms onverwahte – ontmoetingen plaatsvinden.

WESLEY MEURISURBANMODEL
Waar kan je nieuwkomers of bezoekers het best ontvangen en hen leren ontmoeten? Dit paviljoen brengt de onderdelen van de ideale gastvrije ruimte samen in een artistieke analyse.

RENATO NICOLODIACHERON I
In het midden van de Langerie lijkt een monumentale sculptuur te drijven. Een poort naar de onderwereld?

NLEKUNLE ADEYEMIMFIIIMINNE FLOATING SCHOOL
IN 2016 won NLE de Zilveren Leeuw met zijn Floating School in Venetië. Voor Brugge verfijnde hij de installatie tot een drijvende klas met zicht op een van Brugges mooiste parken.

OBBA- THE FLOATING ISLAND
OBBA geeft een nieuwe dimensie aan architectuur en verlegt haar grenzen. In Brugge maakt het bureau ruimte voor een nieuwe wandeling, op het water! Nestel je en beleef de stad vanuit een geheel nieuw perspectief terwijl de reien onder je door kabbelen.

ROXY PAINECHECKPOINT
Checkpoint is een hyperrealistische houten weergave van een controlepost in een luchthaven. Ondanks zijn herkenbaarheid roept het werk een bevreemdend beeld op, waarin de grenzen van de realiteit lijken te vervagen.

JOHN POWERSLANCHALS
Lanchals leidt je tot diep in de binnenstad. De vijftien meter hoge structuur, opgebouwd uit zorgvuldig gestapelde modules, markeert een verborgen plekje van rust in de stad.

RAUMLABORHOUSE OF TIME
House of Time staat symbool voor een plek van rust, ontmoeting en co-creatie. Een jaar lang gaan jongeren onder begeleiding aan de slag om zich de plek eigen te maken en om te bouwen tot een plaats waar alles kan en niets moet.

ROTORWHAT’S EATING THE CHINESE MITTEN CRAB
De Chinese wolhandkrab, een exoot in de Brugse wateren. Volg het doen en laten van deze krab tot in Zeebrugge.

RUIMTEVELDWERK – G.O.D.
Brugse Godshuizen als Sint-Trudo staan bekend als stilteplekken. Maar wat betekent stilte? Absolute stilte, waar er ruimte is om elkaar ongestoord te ontmoeten? Ervaar het hier.

TOMÁS SARACENOAEROSCENE
Saraceno droomt van een toekomst met vliegende steden, die energieneutraal zweven op zonne- en windenergie. Prototypes stuurt hij de lucht in en laat hij filmen.

SELGASCANOSELGASCANO PAVILION
Ontmoet, geniet en raak betoverd door het kleurrijke paviljoen van het Spaanse architectenduo selgascano, een nieuwe zomerse ontmoetingsplek op het water.

MONIR SHAHROUDY FARMANFARMAIANFOUNTAIN OF LIFE
De Iraanse kunstenares brengt een verbeelding van de ideale stad. De toren, opgebouwd uit repetitieve geometrische kristalstructuren, geïnspireerd op het mystieke soefisme, weerspiegelt onze ideeën en dromen voor een nieuwe samenleving.

STUDIOKCASKYSCRAPER (THE BRUGES WHALE)
Het standbeeld van Jan Van Eyck staat oog in oog met een blauwe vinvis, een gigantische sculptuur die is opgebouwd uit afvalmateriaal, verzameld uit de plastic soup die dagelijks een bedreiging vormt voor alle leven op aarde.

PETER VAN DRIESSCHE | ATELIER4 – INFINITI²³
Hoe zullen we wonen, werken en leven als de zeespiegel blijft stijgen en hele districten onder water komen te staan? Ervaar een nieuwe vorm van stedelijkheid op het water.

_____

03/05
Liquid City 1 over de Vloeibare Samenleving
Een gesprek over het werk van Zygmunt Bauman

28/05
Liquid City 2 The Golden Snail Opera
Lezing/performance door Anna Tsing, ingeleid door Rotor

31/05
Liquid City 3 Architectures Liquides
Gesprek met Abdelkader Damani (FRAC), Till-Holger Borchert en Michel Dewilde (Triënnale Brugge)

16/06
Liquid City WALK De vloeibare stad
Rondleiding doorheen de binnenstad

05/07
Liquid City 4 selgascano pavilion
Lezing door José Selgas en Lucía Cano (selgascano)

30/08
Liquid City 5 House of Time
Lezing door raumlabor

16/09
Liquid City 6 MFS III – Minne Floating School
Lezing door Kunlé Adeyemi