Archipel

Beleef architectuur!

Bezoek

Junya Ishigami - Freeing Architecture

tentoonstelling in Fondation Cartier, Parijs

Junya Ishigami

Archipel begeleidt op 28 augustus 2018 een bezoek aan de tentoonstelling Freeing Architecture van JUNYA ISHIGAMI in Fondation Cartier te Parijs.

Architect Junya Ishigami begon zijn carrière bij het architectenbureau SANAA.
Wie in het voorjaar de Japanreis meemaakte zal ongetwijfeld mooie herinneringen hebben aan het Kanagawa Institute of Technology
De pure witte glazen box met 305 slanke kolommen, bestudeerd nonchalant ingepland, de lichtheid en inventiviteit van het gebouw hebben bij velen een sterke indruk nagelaten. Voor de deelnemers aan de herfstreis: “the Best is Yet to Come”.
Het werk van Ishigami is sterk geïnspireerd op de natuur. Hij vergelijkt zijn gebouwen graag met landschappen, wolken of bossen. De grens tussen binnen en buiten is quasi onbestaand.
Hij maakt architectuur die zweeft en die zichzelf wegcijfert tot er zo min mogelijk substantie overblijft.
Kanagawa Institute of Technology
© Junya Ishigami+associates

Freeing Architecture.

“I wish to think freely; to expand my perspective on architecture as flexibly, broadly, and subtly as possible, beyond the stereotypes of what architecture is considered to be.”
Zo verwoordt Junya Ishigami op de website van de Fondation zijn werkwijze en denken.

Wegens groot succes is de tentoonstelling verlengd tot 9 september 2018.
Ook wij ontvingen rondom ons niets dan lovende kritiek over deze expo. Met Japan op het reisprogramma 2018 van Archipel is dit een mooie opportuniteit.
Redenen genoeg dus om een groepsbezoek te organiseren aan deze must see – tentoonstelling.

Programma

OPGEPAST: Iedereen staat zelf in voor zijn transport naar Parijs.

Archipel begeleidt tweemaal een groep en zorgt voor de reservatie van groepstickets en van een lokale gids (in het Frans) in de tentoonstelling.

Bezoek om 14:00 – begeleider Wim Supply
afspraak 13:00 in station Paris Nord aan de hoofduitgang naar de Place Napoleon III (samen met de RER of metro naar de Fondation)
afspraak 13:40 aan de inkom van de Fondation Cartier

Een groepsticket met de trein is duurder dan de regelmatige promotarieven op internet. En zo is iedereen ook vrij om zelf te beslissen over zijn aankomst- en vertrekuur en de tijd die hij in Parijs wil doorbrengen.
(Wim betaalde 44€ | heen LILLE EUROPE:11h13—PARIS NORD 12h14 & terug PARIS NORD 19h45—LILLE FLANDRES 20h48) bij Oui.sncf

Bezoek

Wanneer?

di 28 augustus 2018

Waar?

Fondation Cartier pour l’art contemporain
261, Boulevard Raspail
75014 Paris, France

Met de steun van: