Als je deze strook ziet is het best mogelijk dat onze website niet optimaal functioneert of zelfs niet werkt bij bepaalde onderdelen. Je gebruikt best een recente versie van Chrome, Firefox, Safari of Edge.

Contact | Secretariaat
Martine Pollier
Zandstraat 324, 8200 Brugge
T +32 50 322 420
info@archipelvzw.be

Lezing

MASS STUDIES (KR) + JDS ARCHITECTS

Minsuk Cho + Julien Desmedt
Vrijdag
10.03 2017
20:00

Met de steun van:

De Zuid-Koreaanse architect tekent voor een indrukwekkend architectuurparcours, balancerend tussen architectuur en kunst, tussen metropolistane grootschaligheid in een stad als Seoul of een kleinschalige installatie voor een tentoonstelling of dansvoorstelling. Zijn vriend Julien De Smedt zal ook van de partij zijn. Een vriendschappelijke gedachtenwissel.

Minsuk Cho en Julien De Smedt, inmiddels beiden internationale architectuursterren, geven samen een lezing voor Archipel!

Minsuk Cho (°1966) ontdekken is een must. De Zuid-Koreaanse architect tekent voor een indrukwekkend architectuurparcours, balancerend tussen architectuur en kunst, tussen metropolitane grootschaligheid in een stad als Seoul of een kleinschalige installatie voor een tentoonstelling of dansvoorstelling. Een prikkelende maatschappijvisie en een bruisende architectuur. Minsuk Cho is geboren in Seoul en studeert architectuur aan de Yonsei University in Seoul en aan de Columbia University in New York. Hij begint zijn carrière bij KOL/MAC en Polshek&Partners in New York en verhuist naar Nederland om te werken voor OMA in Rotterdam. Een grote verscheidenheid aan architecturale en/of stedenbouwkundige projecten op diverse locaties en schalen beheersen het werkterrein waardoor een ruimdenkende wereldvisie is ontwikkeld die voelbaar blijft doorheen hun carrière. Mass Studies is de naam van het bureau in Seoul.

Julien De Smedt (°1975) kennen is een must. Hij groeide op in Evere en maakte als tiener de straten van Brussel onveilig met zijn skateboard. Via zijn studies architectuur kwam hij in het buitenland terecht. Eerst in Rotterdam bij het wereldvermaarde Office for Metropolitan Architecture van Rem Koolhaas, daarna in Kopenhagen waar zijn carrière echt van de grond kwam, met de oprichting van PLOT, samen met Bjarke Ingels. JDS Architects heeft op vandaag kantoren in Kopenhagen, Brussel en Shanghai. De voor ons meest gekende projecten liggen in de Scandinavische landen, waaronder de IJsberg in Aarhus en de Holmenkollen Ski Jump. Op 25 februari 2016 opende het spectaculaire ‘Maison Stéphane Hessel’ in Rijsel.

JDS Iceberg in Arhus by JDS Architects Iwan Baan Pixel Pavilion by Mass Studies Expo 2010 Shanghai

Julien De Smedt | JDS Architects.

Julien De Smedt Architects gelooft in vooruitgang meer dan in strakke regels die de architect in een keurslijf dwingen. JDS zegt risico te nemen en banaliteit en conformiteit te weren.
Hun slogan is, met de nodige zelfrelativering: YES, WE DO.”

Een beperkte selectie uit het werk van JDS Architects:
VM House Kopenhagen |PLOT
The mountain dwelling Kopenhagen |PLOT
Harbour Bath Kopenhagen |PLOT
Holmenkollen Ski Jump | Oslo
Iceberg | Aarhus Denmark
Maison Stephane Hessel

Minsuk Cho | Mass Studies.

Minsuk Cho legt zich als architect toe op een kritisch onderzoek van architectuur in de context van massaproductie, overbevolkte stedelijke gebieden en andere maatschappelijke en culturele ontwikkelingen die de hedendaagse maatschappij definiëren. Minsuk Cho is sterk geïnteresseerd in de talrijke wrijvingen die de 21ste eeuw bepalen: verleden versus heden, lokaal versus globaal, utopie versus realiteit en het individuele versus het collectieve.

Een beperkte selectie uit het werk van MASS STUDIES:
Ann Demeulemeester Shop in Seoul
Koreaans Pixel paviljoen Sjanghai
Korea’s pavilion at Venice Biennale 2014
Korea wins Golden Lion at Venice Biennale 2014
Daum Space.1
Ringdome bu Minsuk Cho
Air Forest
Boutique Monaco Seoul: Missing Matrix