Als je deze strook ziet is het best mogelijk dat onze website niet optimaal functioneert of zelfs niet werkt bij bepaalde onderdelen. Je gebruikt best een recente versie van Chrome, Firefox, Safari of Edge.

Contact | Secretariaat
Martine Pollier
Tempelhof 21, 8000 Brugge
T +32 50 322 420
info@archipelvzw.be

Lezing

WOHA (SG)

Breathing Architecture
Woensdag
17.10 2012
20:30

In samenwerking met:

Met de steun van:

Hun extravagante en elegante architectuur speelt in op het tropische klimaat van Singapore. Toch zijn ze erin geslaagd hun eigenzinnige aanpak naar diverse uithoeken van de wereld te transponeren.

WOHA is een bijzonder succesvol architectuurbureau opgericht in 1994 door Wong Mun Summ (1962) en Richard Hassell (1966). Hun extravagante en elegante architectuur speelt in op het tropische klimaat van Singapore. Toch zijn ze erin geslaagd hun eigenzinnige aanpak naar diverse uithoeken van de wereld te transponeren. © Marc Gubbini

WOHA onderzoekt architectonische strategieën in antwoord op de hedendaagse problemen van verstedelijking, dichtheid, duurzaamheid en klimaat, met een bijzondere focus op Azië en de tropen. De diverse projecten - variërend van kleine woningen tot grote wolkenkrabbers, van treinstations tot scholen - worden met elkaar verbonden door een verlangen om dagdagelijks genot te bieden aan de eindgebruiker en ze te relateren naar hun onmiddellijk omgeving. WOHA "Breathing Architecture" presenteert een breed scala aan gebouwde en speculatieve projecten - van een één bouwlaag tellend resort in Bali tot een 60-verdiepingen tellende woonwijk voor 20.000 mensen in Mumbai, tot een speculatieve stad voor 5 miljoen inwoners op slechts 45 vierkante kilometer.