Als je deze strook ziet is het best mogelijk dat onze website niet optimaal functioneert of zelfs niet werkt bij bepaalde onderdelen. Je gebruikt best een recente versie van Chrome, Firefox, Safari of Edge.

Contact | Secretariaat
Martine Pollier
Tempelhof 21, 8000 Brugge
T +32 50 322 420
info@archipelvzw.be

Varia

Architectuur Filmmedley

Brussels Design September
06.09 30.09 2012
Vola showroom, Tour & Taxis

In samenwerking met:

Met de steun van:

In het kader van Brussels Design September 2012 en in samenwerking met vola vertonen we een eigengemaakte medley met filmfragmenten van architecturale scènes.

In het kader van Brussels Design September 2012 vertoont Archipel in samenwerking met vola een eigengemaakte medley met filmfragmenten van architecturale scènes. Tal van gebouwen figureren in films als achtergrond van een plot. Een fragment van een stad, een gebouw, een kamer geraken onlosmakelijk verbonden met bepaalde scènes. Wat gebeurt er als de architectuur zelf protagonist wordt? Kan ze aanleiding worden van de film? Wat betekent de keuze van een locatie? Hoe wordt architectuur en stad gevisualiseerd in film? Bestaan er nauwe relaties tussen film en architectuur?

Sinds het ontstaan van het medium ‘film’ heeft de immateriële architectuur van film een belangrijke rol gespeeld op de wijze waarop architectuur en steden worden voorgesteld. Wij maakten een medley met unieke filmfragmenten waarbij architectuur de hoofdrol speelt, waarbij ernstige fragmenten afgewisseld worden met ludieke architecturale intermezzo’s.

Deze medley zal continu worden afgespeeld in de toonzaal van VOLA.