Als je deze strook ziet is het best mogelijk dat onze website niet optimaal functioneert of zelfs niet werkt bij bepaalde onderdelen. Je gebruikt best een recente versie van Chrome, Firefox, Safari of Edge.

Contact | Secretariaat
Martine Pollier
Zandstraat 324, 8200 Brugge
T +32 50 322 420
info@archipelvzw.be

Lezing

Ronan & Erwan Bouroullec (FR)

Over eigen werk
Donderdag
10.12 2015
20:00

In samenwerking met:

Met de steun van:

Ronan en Erwan Bouroullec zijn verbonden door hun zoektocht naar perfectie, terwijl tegelijkertijd de uitdaging om samen te werken voor deze twee zeer verschillende persoonlijkheden zeer groot is. Ze hebben een experimentele aanpak, wat cruciaal is voor hun creatieve werk

In 2015 is het tien jaar geleden dat Maarten Van Severen overleed. Naar aanleiding hiervan roepen The Maarten Van Severen Foundation en de Vakgroep Design en Vormgeving van KASK / School of Arts Gent een leerstoel in het leven, waarmee ze de actuele betekenis van het werk van de ontwerper willen uitdragen. Archipel heeft zich geëngageerd om jaarlijks een hoofdlezing binnen deze leerstoel mee te organiseren. Dit jaar wordt de eerste leerstoel toegekend aan de gebroeders Bouroullec uit Frankrijk.

Ronan en Erwan Bouroullec wonen en werken in Parijs sedert medio 1990. Zij zijn verbonden door hun zoektocht naar perfectie, terwijl tegelijkertijd de uitdaging om samen te werken voor deze twee zeer verschillende persoonlijkheden zeer groot is. Ze hebben een experimentele aanpak, wat cruciaal is voor hun creatieve werk, of dit nu om ruimtedesign, meubeldesign of architectonische projecten, textiele wandsystemen of extensieve collecties gaat. De Bouroullec’s proberen ook bestaande ontwerpen nieuw leven in te blazen. Multifunctionaliteit speelt hierbij een grote rol, maar ook een transparant en minimalistisch design zijn onmiskenbare troeven. Ondanks het vaak erg technische karakter van hun ontwerpen streven de broers er toch naar om in harmonie te blijven met de natuur rondom hen.