Als je deze strook ziet is het best mogelijk dat onze website niet optimaal functioneert of zelfs niet werkt bij bepaalde onderdelen. Je gebruikt best een recente versie van Chrome, Firefox, Safari of Edge.

Contact | Secretariaat
Martine Pollier
Zandstraat 324, 8200 Brugge
T +32 50 322 420
info@archipelvzw.be

Lezing

Edelaar Mosayebi Inderbitzin (CH)

Housing in Zürich door Christian Inderbitzin
Woensdag
16.03 2016
20:00
Campus Sint-Lucas, Auditorium A3

In samenwerking met:

Met de steun van:

Hoewel de Zwitserse architectuur vooral bekend staat om haar vaak ascetische verschijning, wordt de laatste jaren de grenzen verlegd. In het werk van Edelaar Mosayebi Inderbitzin architecten ontdekken we nieuwe woningbouwarchitectuur die het wonen herdenkt en in nieuwe vormen giet.


Het moeilijke geheel

“In onze projecten zijn wij op zoek naar de samenhang tussen stedenbouw, architectonische expressie en plattegrond, op hetzelfde moment wantrouwen we het idee van een retoriek van het geheel. Daarom zijn onze ontwerpen eerder gericht op een precair, inconsistent en “moeilijk” geheel. Net zoals Robert Venturi geloven wij dat ‘voor een echt multi-gelaagd opbouw […] het oog – in zijn zoektocht naar de eenheid van het geheel – niet te snel, niet te snel tevreden mag worden gesteld.’

Bij het zoeken naar een nieuw geheel werken we met ‘open’ vormen die vrij zijn van eenduidige samenhang van betekenis en rigide concepten. Deze worden verdicht door middel van associatieve modellen en vrij verkeer van contextverwijzingen tot instabiele orde. Zekerheid bestaat alleen daarin dat de dingen ook anders hadden kunnen zijn.”