Archipel

Beleef architectuur!

Lezing

De Milanese condomini van Asnago & Vender

Dirk Demeyer : Autonoom onderzoek en architectuur voor de stad

In de maand mei trekt Archipel naar Noord-Italië, meer bepaald naar Milaan en Ticino. In het kader van deze reis nodigen we Dirk De Meyer uit, professor aan de Vakgroep Architectuur en Stedenbouw Universiteit Gent, die het werk van de Italiaanse modernisten Asnago Vender zal duiden.

Vergeleken met de sterke statements van de Europese ‘meesters’ in de centrale decennia van de 20ste eeuw, is de Italiaanse, en in het bijzonder de Milanese aanpak van de moderne architectuur lang beschouwd als ambigu.

Zelfs binnen die Milanese cultuur staat het werk van Asnago Vender apart. Het is een van die uitzonderlijke momenten waarbij innovatieve experimenten op vlak van architecturale configuraties en gevelcomposities op bijna paradoxale wijze samenvallen met een vormelijke terughoudendheid en een minutieuze aandacht voor de stad en de stedelijke vorm.

Aan de hand van enkele van hun Milanese condomini uit de periode 1930-1960 zal deze lezing ingaan op dat paralelle parcours van autonoom onderzoek en dienstbaarheid aan de stad.

Lezing

Wanneer?

do 28 april 2016 20:00

Waar?

Jozef Plateauzaal
Jozef Plateaustraat 22
9000 Gent

In samenwerking met:

Met de steun van: