Archipel

Beleef architectuur!

Varia

Kunstendag voor kinderen

Built-Eat!

Archipel organiseert voor de vierde maal een workshop met kinderen, papa’s en mama’s. Op die dag kunnen families met kinderen tot 12 jaar in heel Vlaanderen en Brussel kennismaken met kunst. Dat kunst, architectuur en ruimtelijke ordening deel uitmaakt van de leefwereld van kinderen en jongeren is evident. Toch wordt hier slechts sporadisch op een bewuste manier op ingegaan. We knutselen een hele namiddag met kinderen (en hun ouders) binnen het thema van bewustwording van ruimte, duurzaamheid, recyclage, … en beleefde reeds een aantal heerlijke namiddagen.

Archipel vzw werft aan:

Enthousiaste en creatieve kinderen die houden van dingen bouwen en niet vies zijn van plakkende handen.
Ben jij een krak in blokkentorens of zandkastelen bouwen? Speel jij graag met duplo of lego? Lust jij koekjes?
Dan hebben wij de perfecte job voor jou! Kom op “kinderkunstendag 2016” onder begeleiding van Hujo vzw nadenken over hoe we de stad leuker, mooier en toegankelijker kunnen maken voor de vele verschillende mensen en dieren die er komen. De plannen en concepten worden nadien omgezet in een grote eetbare maquette die helemaal uit koekjes bestaat. Na afloop worden de projecten officieel voorgesteld aan de andere teams en de ouders, waarna de stad mag opgegeten worden. Om buikpijn te vermijden is het ook toegestaan een deel van de gebouwen mee naar huis te nemen, om daar op een rustiger tempo te verorberen.

Onder de professionele begeleiding van Hujo-animatoren beleven de kinderen een keitoffe namiddag waar ze hun creativiteit de vrije loop kunnen laten.

Hujo wa’s da? Hujo is een eigenzinnige jeugdvereniging die kinderen en jongeren uitdaagt om nieuwsgierig en kritisch naar de wereld te kijken. Naast de vele vakanties, vormingen voor jeugdwerkers, activiteiten en thematische acties organiseert Hujo op maat van verschillende leeftijden professionele recyclage, upcycling en fix-it-yourself workshops. Duurzaamheid en respect voor mens en milieu staan hier centraal!

Afspraak om 14 uur in de Budafabriek!

Varia

Wanneer?

zo 20 november 2016 14:00

Waar?

Budafabriek
Dam 2
8500 Kortrijk

Publicaties


Met de steun van: