Als je deze strook ziet is het best mogelijk dat onze website niet optimaal functioneert of zelfs niet werkt bij bepaalde onderdelen. Je gebruikt best een recente versie van Chrome, Firefox, Safari of Edge.

Contact | Secretariaat
Martine Pollier
Zandstraat 324, 8200 Brugge
T +32 50 322 420
info@archipelvzw.be

Lezing

FELT | Vens Vanbelle | Dertien12

Jonge architecten aan het woord #2
Donderdag
23.03 2017
20:00
ZoWe Verpleegkunde ( naast BuSO Ravelijn)

Met de steun van:

Drie boeiende jonge architectenbureaus hebben elk op een verschillende manier een fijngevoelige affiniteit met bouwen, met programma, met de maat van de mens en zijn dagelijkse handelingen. Drie lichtingen architecten die het architectuurlandschap van vandaag mee vormgeven en onderbouwen.

Archipel is er fier op om doorheen zijn bestaansgeschiedenis steeds aandacht te hebben gehad voor jong talent. Archipel wil dit blijven doen door aan de jonge generatie talentvolle architecten een podium te bieden om hun architectuur, die een bijdrage levert aan de hedendaagse en toekomstige samenleving, ten toon te spreiden en bouwen we verder aan de reeks Jonge architecten aan het woord.

Drie boeiende jonge architectenbureaus hebben elk op een verschillende manier een fijngevoelige affiniteit met bouwen, met programma, met de maat van de mens en zijn dagelijkse handelingen. Drie lichtingen architecten die het architectuurlandschap van vandaag mee vormgeven en onderbouwen. Gezien we zo veel mogelijk opteren om lezingen op locatie te organiseren gaat deze lezing “Jonge Architecten #02” door in Brugge, in een project van Dertien12.

FELT Architecture & Design

FELT architecture & design is opgericht in 2014 door Jasper Stevens (1985) & Karel Verstraeten (1985) nadat zij een Interieur Award kregen voor hun project Behind the Curtain. In hetzelfde jaar waren zij laureaat Open Oproep voor een lagere school in Zarren.

Atelier Vens Vanbelle

ATELIER VENS VANBELLE is opgericht in 2006 door Dries Vens (1981) & Maarten Vanbelle (1978). Zij kregen, in het kader van de Prijs voor Architectuur van de Provincie West-Vlaanderen 2015 de Archipelprijs JONG! voor hun project Gewad in de Gentse binnenstad. Twee van hun realisaties stonden ook in de kijker op de dag van de Architectuur editie 2011.

Dertien12 architectuuratelier

Dertien12 architectuuratelier is opgericht in 2009 door Peter Bernaerts (1976), Lennart Claeys (1976), Tom Gantois (1976). De samenwerking in het kader van de Triennale Brugge 2015 met Atelier Bow-Wow aan het tijdelijke project Canal Swimmer’s club heeft hen op de architectuurkaart gezet. Hun werk is opgenomen in Architectuurboek Vlaanderen N°12. Architectuur op maat.