Als je deze strook ziet is het best mogelijk dat onze website niet optimaal functioneert of zelfs niet werkt bij bepaalde onderdelen. Je gebruikt best een recente versie van Chrome, Firefox, Safari of Edge.

Contact | Secretariaat
Martine Pollier
Zandstraat 324, 8200 Brugge
T +32 50 322 420
info@archipelvzw.be

Lezing

Coussée & Goris

Natura Naturans (Vers une nature)
Donderdag
30.11 2017
20:00
Stadsbibliotheek De Krook (Zaal De Blauwe Vogel)

Met de steun van:

De opening van de stadsbibliotheek ‘De Krook’ geeft Archipel de kans om in te zoomen op het werk van Coussée en Goris architecten. Ralf Coussée en Klaas Goris geven een lezing onder de titel “natura naturans (vers une nature)”. De geplande rondleiding kan door onvoorziene omstandigheden niet doorgaan. De bibliotheek is een openbaar gebouw. Het is dus perfect mogelijk om, met respect voor de gebruikers, in alle stilte in de publiek toegankelijke delen van het gebouw rond te wandelen voorafgaand aan de lezing.

Donderdag 30 november trekken we naar een gloednieuw gebouw met een lange ontstaansgeschiedenis: de stadsbibliotheek De Krook in Gent van de hand van Coussée en Goris i.s.m. de 2017 Pritzker Prize Winners RCR Arquitectes.
Na een bewogen eerste fase in 2004, worden er in een hernieuwde wedstrijd voor de nieuwbouw, renovatie en herbestemming vijf teams geselecteerd: Schmidt Hammer Lassen | Toyo Ito | Van Berkel en Bos| tv RCR Arquitectes & Coussée-Goris | tv Aires Mateus & Stéphane Beel.

Coussée & Goris architecten

Het winnende project van het Vlaams-Catalaanse team vertrekt vanuit een zeer sterke relatie tussen het nieuwe gebouw en de verschillende componenten in de ruimere omgeving. Het is een zeer horizontaal ontwerp, opgebouwd uit verschillende niveaus, elk met een eigen functie. De nieuwbouw bevat bovendien een ‘kreuk’ waardoor ter hoogte van Korianderstraat en Platteberg een nieuw openbaar plein ontstaat. De opening van het gebouw vormt de aanleiding om in te zoomen op het werk van Coussée en Goris architecten.

Ralf Coussée en Klaas Goris geven een lezing onder de titel “Natura Naturans (Vers une Nature)”.
Met een citaat van Spinoza onthult Klaas Goris een tipje van de sluier over de insteek van de lezing. “J’estime que par nature naturante nous devons entendre ce qui existe en soi et ce qui est connu en soi, autrement dit tels attributs de la substance qui expriment une essence éternelle et infinie.”
De geplande rondleiding voorafgaand aan kan door onvoorziene omstandigheden niet doorgaan. De bibliotheek is een openbaar gebouw en is open tot 21u. Het is dus perfect mogelijk om, met respect voor de gebruikers, in alle stilte vooraf in de publiek toegankelijke delen van het gebouw rond te wandelen voorafgaand aan de lezing.
Na de lezing wordt een drankje aangeboden.

Tentoonstelling in de Singel / Coussée & Goris architecten. Natura Naturans

van 23.02.2018, 14:00 tot 10.06.2018, 18:00

Locatie: deSingel Internationale Kunstcampus
Organisator: Vlaams Architectuurinstituut

Meer info