Als je deze strook ziet is het best mogelijk dat onze website niet optimaal functioneert of zelfs niet werkt bij bepaalde onderdelen. Je gebruikt best een recente versie van Chrome, Firefox, Safari of Edge.

Contact | Secretariaat
Martine Pollier
Zandstraat 324, 8200 Brugge
T +32 50 322 420
info@archipelvzw.be

Debat

Ontdekken van industrieel erfgoed

Spatial Series #5
Woensdag
25.10 2017
20:00

In samenwerking met:

Met de steun van:

Hoe kunnen vervallen industriële gebouwen een katalysator worden voor de buurt?

Hoe kunnen vervallen industriële gebouwen een katalysator worden voor de buurt?

Ze genieten meestal niet van de romantische connotatie die andere ruïnes vaak toegedicht krijgen. Men vindt ze lelijk en storend. Ze trekken vandalisme aan en halen de kwaliteit van de buurt naar beneden. Toch kunnen de opgeknapte fabriekspanden de start zijn voor een nieuw hoofdstuk voor de wijk. Ze bouwen voort op de geschiedenis van de plek en voegen een laag toe.

a2o toont aan hoe je op een slimme manier met industrieel erfgoed kan omgaan. Ze brengen geen theoretisch verhaal, maar tonen met praktijkvoorbeelden uit hun werk hoe de vaak verborgen potentie van vervallen fabrieksgebouwen kan blootgelegd en benut worden.

Spreker: Frederique Hermans, architect bij a2o en aangesteld als architect voor de renovatie van het pand in de Kogelstraat 34.

Spatial Series is een reeks debatten over architectuur als metafoor voor sociale transformatie. Over infrastructuur als een vorm van disectonomie van de oude norm. Over bouwen als een uitnodiging voor hack-bare architectuur. De lezingenreeks vindt plaats i.h.k.v. een bouwproject genaamd 33 years of space.

33 years of space is een bouwprotocol voor een samenleving in beweging. Het protocol omschrijft een programma dat kan groeien en inkrimpen volgens relatieve grootorde.

EXPO-RUIMTE is een tentoonstelling die samen met de debatreeks Spatial Series deel uitmaakt van het project 33 years of Space (2016-2017) en verbeeldt de zoektocht naar de vorm van het ongrijpbare achter wat onze ruimte vormgeeft.
De tentoonstelling loopt van 19.10.2017 20:00 tot di 31.10.2017 22:00.

OVER TIMELAB
Timelab is een stadslabo voor nieuwe samenwerkingsmodellen. Timelab geeft voorbeelden van kleine en grote verandering. Deze inspireren, vragen om dialoog en zetten aan tot nieuwe perspectieven. Timelab biedt tijd, ruimte en reflectie aan kunstenaars, ontwerpers, makers, wetenschappers en iedereen die wil meewerken aan een samenleving in beweging. Timelab biedt een open lab voor het ontwikkelen van digitale prototypes, co-creatie projecten, residenties, hands-on open workshops, lezingen, debatten en een co-working café