Als je deze strook ziet is het best mogelijk dat onze website niet optimaal functioneert of zelfs niet werkt bij bepaalde onderdelen. Je gebruikt best een recente versie van Chrome, Firefox, Safari of Edge.

Contact | Secretariaat
Martine Pollier
Tempelhof 21, 8000 Brugge
T +32 50 322 420
info@archipelvzw.be

Lezing

Robbrecht & Daem

Over eigen werk
Donderdag
06.10 2011
19:00

In samenwerking met:

Met de steun van:

De Boekentoren in Gent wordt tegen 2017 – tweehonderd jaar na de oprichting van de universiteit – gerestaureerd. Ontworpen in 1934 door architect Henry Van de Velde, wordt dit monument als een icoon van de modernistische architectuur uit het Interbellum beschouwd. Het imposante gebouw is sinds 1992 beschermd.

De Boekentoren in Gent wordt tegen 2017 – tweehonderd jaar na de oprichting van de universiteit – gerestaureerd. Ontworpen in 1934 door architect Henry Van de Velde, wordt dit monument als een icoon van de modernistische architectuur uit het Interbellum beschouwd. Het imposante gebouw is sinds 1992 beschermd. Het architectenbureau Robbrecht en Daem Architecten kreeg de leiding over ‘THV Ontwerpteam Boekentoren Gent’: Paul Robbrecht (Robbrecht en Daem Architecten) – SumProject Architecture and Engineering – Architectenbureau Baro Consulting – Barbara van der Wee Architects – VK Engineering – Bureau d’études Greisch – Daidalos Peutz Bouwfysisch Ingenieursbureau.

Gedurende 25 jaar heeft dit bureau een verscheidenheid aan opdrachten uitgevoerd. Voorbeelden daarvan zijn: de Documentapaviljoenen in Kassel – Duitsland, de Katoen Natie in Antwerpen, Sammlung Hauser und Wirth in Sankt Gallen – Zwitserland, het Museumplein en de Diepe Fontein in Antwerpen, the Alnwick Castle Gardens Pavillion in Northumberland – Engeland, de uitbreidingen aan Museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam – Nederland en het Concertgebouw in Brugge. Voorts ook het masterplan voor de Zoo in Antwerpen, The Whitechapel Art Gallery in Londen – Engeland, de Boekentoren in Gent, St-Janspoort in Kortrijk en de Oosterweeldeverbinding in Antwerpen. In 1997 ontvingen Robbrecht en Daem (samen met M-José Van Hee) de Vlaamse Cultuurprijs voor Architectuur. Naast heel wat andere prijzen en vermeldingen werd hen in november 2008 door een internationale jury de Klippanaward toegekend. Een bezoek aan de boekentoren wordt gevolgd door een lezing gegeven door Paul Robbrecht. Het bezoek wordt begeleid door Sylvia Van Peteghem (hoofdbibliothecaris Boekentoren)

Programma

Bezoek aan de Belvédère om 19.00 uur.
Lezing door Paul Robbrecht om 20.30 uur.