Als je deze strook ziet is het best mogelijk dat onze website niet optimaal functioneert of zelfs niet werkt bij bepaalde onderdelen. Je gebruikt best een recente versie van Chrome, Firefox, Safari of Edge.

Contact | Secretariaat
Martine Pollier
Tempelhof 21, 8000 Brugge
T +32 50 322 420
info@archipelvzw.be

Lezing

AVDK | aRCHITEC | Still

We are the next generation #4
Donderdag
18.10 2018
20:00
Lokaal van JCI - kamer L

In samenwerking met:

Met de steun van:

In samenwerking met Designregio Kortrijk en de intercommunale Leiedal organiseert Archipel eind oktober een architectuurlezing binnen de ‘week van het ontwerpen’.
Drie bureaus uit de regio krijgen een podium.

Week van het Ontwerpen 2018: We are the next generation

Traditiegetrouw sluit Archipel in de maand oktober aan bij het enthousiasme van Kortrijk en het jaarlijks terugkerend event rond creativiteit en ontwerp. Dit jaar vindt Week van het Ontwerpen plaats tijdens de Biënnale Interieur 2018 en maakt het deel uit van het officiële stadsprogramma van het internationale designfestival.
Archipel organiseert in dit kader een architectuurlezing, in samenwerking met Intercommunale Leiedal en Designregio Kortrijk.
Wij laten 3 architectenbureau’s uit de regio Kortrijk aan het woord: Still architectuur, AVDK architecten uit Heule en buro aRCHITEC uit Wevelgem.

AVDK architecten

AVDK architecten staat voor een kwaliteitsvolle, hedendaagse architectuur. Bouwen is voor ons geen architectuur om de architectuur maar wel een architectuur op maat van de bouwheer doorspekt met een sprankelende geest en steunend op een doorgedreven reality check. We proberen steeds degelijkheid, comfort en schoonheid na te streven zoals Vitrivius – een romeinse architect – dat al 2 millennia geleden heeft beschreven. Kwaliteitsvolle architectuur betekent voor ons aandacht op alle niveaus, gaande van de functionaliteit over de detaillering tot het goed vakmanschap. Een intelligente manier van bouwen met oog voor flexibiliteit en duurzaamheid.
We citeren graag arch. Florian Beigel als we denken aan ons gedachtengoed:
‘… We think architecture is an art of the every day and sometimes an art of the special occasion. We are for a more quiet architecture, thoughtful, with a generosity of spirit and mindful of affordability…’

architec

aRCHITEC, met kleine a, staat voor dienstbare architectuur – met inleving en verbeelding – die het beste in mensen naar boven wil halen. We gaan voor woningen, scholen, kantoren, bedrijven, cultuurcentra, … waar alles intenser en plezieriger wordt; waar samenwonen, samenwerken en ontmoeten net iets vlotter of spannender is; waar ook de omgeving en de planeet beter van worden.
Wat architectuur doet. Daar gaat het ons om. Telkens mogen we even deel uitmaken van een menselijk verhaal van intenties, ambities en dromen, en dat drijft ons naar een gevat en ondersteunend architecturaal antwoord, met een eigen sfeer, ruimte en voorkomen, en met een bijzondere aandacht voor de manier waarop we mensen samenbrengen. En dat in een wereld van beperking en eindigheid. Verantwoord èn genereus is de uitdaging.
De schaal is niet van belang. We houden van samenwerking buiten onze vier muren. Als het maar op een of andere manier (maatschappelijke) meerwaarde kan creëren. Daar tekenen we voor.

Still architectuur

Still architectuur (Kaat Stragier en Eefje Casteele) staat voor warme architectuur die één wordt met de omgeving. Gemoedelijk en huiselijk. Want het duo ontwerpt samen vanuit een buikgevoel. Met een voorkeur voor eerlijke materialen, pure lijnen en artisanaal maatwerk. Still architectuur reikt verder dan klassieke architectuur en ontwerpt ook interieurs tot in de kleinste details.
Het tweetal vertrekt het liefst van een bestaande context en streeft steevast naar een zachte benadering van de oorspronkelijke architectuur. Intuïtief en gevoelsmatig. Zodat oud en nieuw zich harmonieus samenvoegen tot een fris geheel. Bij Still architectuur regeert het huiselijke in synergie met een zuiver lijnenspel en overvloedige lichtinval.