Archipel

Beleef architectuur!

Lezing

KMSKA: twee werelden binnen één gebouw

Een zoom-in door KAAN architecten (NL)

Gewijzigde locatie!

Het 19de-eeuwse museumgebouw op het Antwerpse Zuid was aan een grondige renovatie toe. In 2011 gingen de werken van start. In de voormalige patio’s of binnentuinen van het historische gebouw verrijst
een nieuw museumvolume: het verticale museum. Een tiental moderne zalen – hoge en lage, kleine en grote, lichte en donkere – zorgen voor een gloednieuwe ervaring. Tegelijk wordt de oorspronkelijke route in het bestaande gebouw in ere hersteld. Het nieuwe museum zal niet te zien zijn vanuit het oude, en andersom.

© KAAN

Er zal dus ruimte zijn voor twee verschillende werelden in één gebouw. Het masterplan en het ontwerp voor de renovatie en de uitbreiding van het museum is een project van het Rotterdamse bureau KAAN Architecten. Dat bureau bestaat uit een internationaal team van architecten, urbanisten, ingenieurs en grafisch vormgevers. “We willen het krachtige 19de-eeuwse gebouw zo veel mogelijk conserveren zodat je het oude museum opnieuw kunt ervaren zoals het was terwijl het nieuwe verticale museum een even sterke maar totaal andere ruimtebeleving biedt”. De indrukwekkende 19de-eeuwse inkomhal krijgt zijn 21ste-eeuws equivalent.

© Karin Borghouts

Lezing

Wanneer?

do 13 juni 2019 20:00

Waar?

Theaterzaal Ledeberg
Ledebergplein 30
9050 Gent

Hoe betalen?

Toegang gratis voor leden
€ 7 voor niet-leden
€ 5 voor studenten
Te betalen aan de ingang

Publicaties


In samenwerking met:

Met de steun van: