Als je deze strook ziet is het best mogelijk dat onze website niet optimaal functioneert of zelfs niet werkt bij bepaalde onderdelen. Je gebruikt best een recente versie van Chrome, Firefox, Safari of Edge.

Contact | Secretariaat
Martine Pollier
Zandstraat 324, 8200 Brugge
T +32 50 322 420
info@archipelvzw.be

Bezoek

Fietstocht in Gent #1

Wat betekent hoger bouwen voor de Gentse skyline?
Zaterdag
13.05
10:00
Gent

 

In samenwerking met:

Met de steun van:

Er staan heel wat forse bouwprojecten in de steigers in Gent, zowel reconversies van oude torenflats als innovatieve collectieve gebouwen die de hoogte opzoeken. We nemen je mee in een verhaal over de (toekomstige) skyline van Gent en bevragen wat het betekent om in een stad hoger te wonen.

Hera Van Sande skyline Nieuwe Dokken

SkYline. Hoogbouw in de Lage Landen

Hans Wilschut

Deze fietstocht is in samenwerking met het STAM en Stadsbouwmeester Gent in het kader van de expo SkYline. Hoogbouw in de Lage Landen.

Mensen herken je aan hun silhouet, steden aan hun skyline. In de expo ‘SkYline. Hoogbouw in de Lage Landen’ daagt het STAM (Stadsmuseum Gent) onze – vaak terloopse – blik op de stad uit. Wat zit er achter de grillige lijnen van steen, staal en glas? En waarom blijven we het hoog, hoger, hoogst zoeken? ‘SkYline’, da’s een uitnodiging om stil te staan én te beleven. Zowel in als buiten de expo. Tijdens onder meer lezingen en een fietstocht kan je dieper ingaan op het thema hoogbouw. Doe, Begrijp en Kijk De SkYline: ontdek het volledige programma op stamgent.be. ‘SkYline’ loopt nog t.e.m. 21 mei 2023.