Als je deze strook ziet is het best mogelijk dat onze website niet optimaal functioneert of zelfs niet werkt bij bepaalde onderdelen. Je gebruikt best een recente versie van Chrome, Firefox, Safari of Edge.

Contact | Secretariaat
Martine Pollier
Zandstraat 324, 8200 Brugge
T +32 50 322 420
info@archipelvzw.be

Archipel dat is op zoek gaan naar architectuur. Het ruimtelijk ervaren, er zintuiglijk door overrompeld worden. Het is ook op zoek gaan naar de ‘genesis’ van architectuur. Hoe het ontstaat. Het wordings­proces ervan begrijpen. De rechte (of vaker) kronkelende paden ertoe ontdekken.

Beleef architectuur!

Met een programma van architectuur­reizen en architectuur­voordrachten focust Archipel direct op het no-nonsense bouwen: materie, constructie, vorm, ruimte in een context als zichtbare feiten en directe ervaring, beleving en betekenis.

Archipel organiseert hiervoor druk bijgewoonde maandelijkse lezingen over architectuur en zoekt daarvoor de interessantste locaties in Oost-en West-Vlaanderen op. Vlaamse en internationaal toonaangevende architecten geven gepassioneerd inzicht in hun oeuvre.

De jaarlijkse architectuurreizen omspanden inmiddels heel Europa, delen van de USA, Japan, Brazilië, Indië en andere. Iconen uit de 20ste eeuw, actuele grensverleggende architectuur uit de 21ste eeuw … you name it … Archipel is er geweest of gaat er binnenkort naartoe.

Archipel probeert te vatten waar en hoe grenzen verlegd worden, waar en hoe architectuur, die tijdloos kan worden, gemaakt wordt. Een existentiële zoektocht naar ‘Wat is architectuur?’

Archipel als architectuur­vereniging deelt die zoektocht met mensen met een passie voor authentieke architectuur, zowel professionelen als niet professionelen. Samen op zoek. Binnen het Vlaamse architectuur­landschap is op die manier een netwerk met vele kruis­bestuivingen ontstaan over generaties heen.

Maatschappelijk zetel
Dracenastraat 33
9000 Gent

Secretariaat
Zandstraat 324
8200 Brugge
+32 50 322 420
info@archipelvzw.be
#archipelvzw

Artistiek leider
Hera Van Sande
+32 497 28 75 07

Zakelijk coördinator
Paul Hendrikse
+32 494 11 88 28

Artistiek medewerker
Martha Meijer
+32 476 05 36 08

Administratief medewerker
Martine Pollier
+32 473 85 53 45

Voorzitter
Joost Vanhove

Secretaris
Arnout Fonck

Vrijwilliger worden?
Lees hier meer