Als je deze strook ziet is het best mogelijk dat onze website niet optimaal functioneert of zelfs niet werkt bij bepaalde onderdelen. Je gebruikt best een recente versie van Chrome, Firefox, Safari of Edge.

Contact | Secretariaat
Martine Pollier
Zandstraat 324, 8200 Brugge
T +32 50 322 420
info@archipelvzw.be

Lezing

Gino Debruyne

Over eigen werk
Donderdag
21.10 2004
20:30

Met de steun van:

De architectuur van Gino Debruyne is klaar, duidelijk, coherent en logisch. Zijn projecten zijn formeel zeer teruggehouden en herleid tot evenwichtig scherp uitgebalanceerde volumetrische composities.

De architectuur van Gino Debruyne is klaar, duidelijk, coherent en logisch. Zijn projecten zijn formeel zeer teruggehouden en herleid tot evenwichtig scherp uitgebalanceerde volumetrische composities. Rustige balkvormige volumes, liggend of opgetild, rustige gesloten vlakken, uitgesneden openingen, doorzichten… De architectuurtaal is zuiver, ontdaan van ruis en anekdotes en versterkt door een beheerst materiaalgebruik. Het zijn zeer directe gebouwen, sterk en pregnant in hun verschijning. Gebouwen met een duidelijke, directe lectuur. No nonsense …

De filosofie van het bureau is te kiezen voor projecten waarin opdrachtgevers een belangrijke procesbereidheid vereisen. en dan in het proces consequent verder gaan: de bouwheer overtuigen dat oplossingen geven aan het programma niet altijd evident zijn, de aannemer overtuigen dat de kwaliteit van het werk meer is dan alleen het zoeken naar de onbekende meerwerken maar zijn technische inventieve meerwaarde benutten, de gebruiker overtuigen dat het gebouw niet af is maar een kader heeft meegekregen dat persoonlijk moet ingevuld worden …

Een greep uit een aantal realisaties:

- Klooster en nursing Zusters Dominicanessen te Brugge
- Postgebouw te Kaprijke
- Scholenbouw en nursing te Aartrijke
- Nursing te Emelgem en “Ons Erf” te Brugge
- Notariaat te Torhout
- Bankgebouw BACOB te Heule, Brugge, sint-Michiels.
- Rusthuizen te Torhout, Dadizele, Menen, oostrozebeke, Brugge
- Bezoekerscentrum Walraversijde te Oostende
- Tal van wedstrijden en open oproep deelname (laureaat uitbreiding sporthal Torhout, Laureaat Syntra-West te Kortrijk, …)