Als je deze strook ziet is het best mogelijk dat onze website niet optimaal functioneert of zelfs niet werkt bij bepaalde onderdelen. Je gebruikt best een recente versie van Chrome, Firefox, Safari of Edge.

Contact | Secretariaat
Martine Pollier
Zandstraat 324, 8200 Brugge
T +32 50 322 420
info@archipelvzw.be

Bezoek

Huizen als Tuinen - Tuinen als Huizen

Woningen De Geyter + tuinen Paul Deroose
Zaterdag
26.06 1993
08:30
Sint-Andries, Zedelgem, Jabbeke, Marke, Aalbeke, Tiegem, Waregem
België

Bezoek aan woningen van architect Arthur De Geyter en landschapsarchitekt Paul De Roose in Sint-Andries, Zedelgem, Jabbeke, Marke, Aalbeke, Tiegem en Waregem.

De dagtrip waarmee het werkjaar 1992-1993 wordt afgesloten met bezoek aan woningen van architekt Arthur De Geyter en landschapsarchitekt Paul De Roose. In de voormiddag bezoeken wij enkele woningen en tuinen in St-Andries, Zedelgem en Jabbeke. Een aperitief wordt aangeboden ten huize van Willy Vandekerckhove in Jabbeke. Er is dan gelegenheid om een middagmaal te nemen in een landelijke herberg in Jabbeke. In de namiddag worden woningen en villa’s bezocht in het Kortrijkse: in Marke, Aalbeke, Tiegem en Waregem.

Wij hebben principiële toezegging om 9 woningen en/of tuinen te bezoeken. Waar nodig of gewenst verdelen wij ons in kleinere groepjes om de “publieksdruk” enigszins te beperken. We regelen het zo dat er niet nodeloos gewacht moet worden, door het organiseren van een kleine estafette-dienst tussen de woningen.

Nabeschouwing

De dagtrip ‘Tuinen als Woningen, Woningen als Tuinen’ waarmee het vorig werkjaar werd afgesloten met bezoek aan woningen van architekt Arthur De Geyter en landschapsarchitekt Paul De Roose, werd een onvergetelijke belevenis (in overigens stralend zomerweer)…
De boeiende reeks villa’s van Arthur De Geyter (waarvan de eigen woning bijblijft als een sereen en tijdloos modernisme in een ongelooflijk paradijslijke tuin)…
De schitterende reeks tuinen van Paul De Roose die ons deden wegdromen (Is dit werkelijk West-Vlaanderen ?)…

Het zeer hartelijke onthaal van de villabewoners. En het spontane tuinfeest in Jabbeke rond de middag. De sfeervolle tuinreceptie met champagne, aangeboden door aannemer en archipel-lid Willy Vandekerckhove, gevolgd door een gezellige barbeque aan de overkant van de straat, gevolgd door een idyllisch koffie-met-taart-tuinfeest, aangeboden door Paul De Roose in zijn prachtige tuin wat verderop. De dag bracht alle deelnemers in een feestelijke roes van architektuur en tuinarchitektuur.

We willen hierbij dan ook zeer speciaal Arthur De Geyter, Paul De Roose, Willy Vandekerckhove, Philip Cardinael, Karel Lantsoght en alle villa-eigenaars bedanken voor het welslagen van een ongewone trip.

Marc Felix

Programma

We verzamelen om 8u.30 (stipt) aan de uitgang “St.-Michiels” van het station te Brugge. Met twee bussen wordt de trip georganiseerd, met plaatselijke begeleiding door Arthur Degeyter en met Paul Deroose.

Voormiddag: Sint-Andries, Zedelgem, Jabbeke,
Namiddag: Marke, Aalbeke, Tiegem en Waregem.

We voorzien om terug te zijn in Brugge rond 18u.30.

Er wordt een deelname in de kosten gevraagd voor alle deelnemers à rato van 700 BF per persoon (middagmaal niet inbegrepen).