Archipel

Beleef architectuur!

Tentoonstelling

Akihisa Hirata - Tangling

Tentoonstelling en lezing over eigen werk

Archipel steunt dit initiatief.

In juni 2012 kwam de jonge Japanse architect Akihisa Hirata spreken voor Archipel tijdens de Designweek in Kortrijk.
Van 21 april tot 18 augustus loopt er een tentoonstelling over zijn werk in het atrium van Le Grand Hornu getiteld “TANGLING”.
Op maandag 22 april 2013 om 20u organiseert BOZAR een lezing door Akihisa Hirata.

Hirata Akihisa is een jonge Japanse architect die aan de universiteit van Kyoto studeerde. Hij werkte acht jaar voor Toyo Ito, meer bepaald aan het project voor het paviljoen in Brugge (2002), de wedstrijd voor het muziekforum in Gent (2004) en de Tod’s-winkel in Tokio (2004). In 2005 richtte hij zijn eigen bureau op en realiseerde projecten zoals het Bloomberg-paviljoen in het museum voor hedendaagse kunst in Tokio en het One Roof-woongebouw in Niigata. Internationaal liet hij van zich spreken met de installatie Foam Form in Kaohsiung (Taiwan), de Tangle Table voor Art Basel, maar ook met zijn bijdrage aan het Japanse paviljoen tijdens de recentste architectuurbiënnale van Venetië, die bekroond werd met de prestigieuze Gouden Leeuw. Hij is bezeten van wiskunde en natuur, en ontwikkelt een zowel vormelijk als inhoudelijk organische architectuur. Zo houdt hij zich bezig met de ecosysteemintegratie van overgeleverde en ontspringende levensvormen, een aanpak die hij met het concept ‘tangling’ samenvat.

De lezing van Hirata Akihisa is een initiatief van Grand-Hornu Images in het raam van de tentoonstelling die daar over hem loopt van 21 april tot 18 augustus. De deelnemers aan de lezing krijgen een gratis toegangskaartje voor de tentoonstelling.

Meer info vindt u op de volgende websites:
Bozar en Le Grand-Hornu

Tentoonstelling
Site du Grand-Hornu
Rue Sainte-Louise, 82
7301 Hornu

Lezing
Paleis voor Schone Kunsten
Ravensteinstraat 23
1000 Brussel

Reserveren voor de lezing kan enkel via Bozar.

Tentoonstelling

Wanneer?

ma 22 april 2013 20:00

Waar?

Paleis voor Schone Kunsten
Ravensteinstraat 23
1000 Brussel
België