Als je deze strook ziet is het best mogelijk dat onze website niet optimaal functioneert of zelfs niet werkt bij bepaalde onderdelen. Je gebruikt best een recente versie van Chrome, Firefox, Safari of Edge.

Contact | Secretariaat
Martine Pollier
Zandstraat 324, 8200 Brugge
T +32 50 322 420
info@archipelvzw.be

Lezing

Expolab 3: Architectuurtentoonstellingen

Door Andres Lepik (DE)
Donderdag
26.02 2015
19:30
Vakgroep Architectuur en Stedenbouw
Jozef Plateaustraat 22 - auditorium O
9000 Gent

In samenwerking met:

Met de steun van:

Lepik was jarenlang werkzaam als curator in de Neue Nationalgalerie in Berlijn waar hij belangwekkende overzichtstentoonstellingen maakte over o.m. Renzo Piano, AMO/OMA en Oswald Matthias Ungers. Er wordt gefocust onder meer op de instellingscontext als conditie voor het maken van architectuurtentoonstellingen.

Inside the Neue Nationalgalerie and other Institutional Spaces:
Curating Architecture as Critical Practice

Andres Lepik

De geschiedenis en theorie van architectuurtentoonstellingen is recent een belangrijk onderzoeksonderwerp geworden. Andres Lepik spitst zijn lezing toe op de specifieke eigenschap van architectuurtentoonstellingen als mogelijke kritische gebeurtenissen. Het tonen van architectuur staat nooit los van het gebouw waarin de tentoonstelling plaatsvindt, zodat het curatorieel concept en het tentoonstellingsontwerp een kritisch discours met de ruimte of met de instelling kunnen aangaan. Andres Lepik zal enkele voorbeelden bespreken van tentoonstellingen waaraan hij als curator werkte, tentoonstellingen in de Neue Nationalgalerie Berlin (“Renzo Piano”, 2000; “Content, Rem Koolhaas and AMO/OMA”, 2003/04, in MoMA in New York (“Small Scale, Big Change. New Architectures of Social Engagement” 2010) en het recentst in het Architekturmuseum der TU München (“AFRITECTURE” 2003/04 en “Show & Tell. Architecture (Hi)stories from the Collection”).

expo-lab