Als je deze strook ziet is het best mogelijk dat onze website niet optimaal functioneert of zelfs niet werkt bij bepaalde onderdelen. Je gebruikt best een recente versie van Chrome, Firefox, Safari of Edge.

Contact | Secretariaat
Martine Pollier
Zandstraat 324, 8200 Brugge
T +32 50 322 420
info@archipelvzw.be

Lezing

Atelier Bow-Wow (JP)

Triënnale Brugge 2015
Zondag
18.10 2015
20:00
Concertzaal Concertgebouw

In samenwerking met:

Met de steun van:

Atelier Bow-Wow behoort tot de selectie gerenommeerde internationale beeldende kunstenaars en architecten die werden uitgedaagd om speciaal voor de triënnale een nieuw werk te creëren dat in de publieke ruimte geïntegreerd zal worden.

Als afsluiter van de hedendaagse architectuur en kunsttriënnale Brugge 2015 geeft het Japanse bureau Atelier Bow-Wow een lezing over eigen werk in het Concertgebouw. Atelier Bow-Wow behoort tot de selectie gerenommeerde internationale beeldende kunstenaars en architecten die werden uitgedaagd om speciaal voor de triënnale een nieuw werk te creëren dat in de publieke ruimte geïntegreerd zal worden. Via hun verbeelding krijg je enerzijds positieve, toekomstgerichte visies op de stad en anderzijds de dystopische gevolgen van de actuele globale urbanisatie. Naast zwanen en intieme stadscharme ontdekt de bezoeker ook intrigerende, poëtische en bevreemdende kunstwerken in de Brugse binnenstad! Andere uitgenodigde kunstenaars voor de openbare ruimte zijn o.m. Bruce Odland (US) & Sam Auinger (A) (O+A), Vibeke Jensen (NO), Song Dong (CH), Nathan Coley (UK), Studio Mumbai (IN), Tadashi Kawamata (JP) en Anne Katrine Senstad (NO).

Het opmerkelijke project van Atelier Bow-Wow vertrekt van het thema van de sanering van de Brugse reien en de daaraan verbonden mogelijke zwemactiviteiten. Hun voorstel bestaat uit een drijvende structuur op de reien die ruimte biedt voor tal van multifunctionele ontmoetingsmomenten en activiteiten (ponton voor zwemclubs, infrastructuur voor lezingen, tentoonstellingen en ontspanning). Het Japanse architectencollectief Atelier Bow-Wow werd in 1992 te Tokyo opgericht door Momoyo Kajima en Yoshiharu Tsukamoto. Het Atelier groeide de laatste decennia uit tot een van de meest innovatieve architectenbureaus ter wereld. Ze genieten vooral bekendheid voor hun micro-woningen die ze integreren in de dichtbebouwde Japanse hoofdstad. Bow-Wow onderzoekt en infiltreert het stedelijk weefsel. Ze ontwerpen gebouwen en structuren die de menselijke interactie bevorderen of bestaande sociale relaties versterken.